Norėčiau atkreipti dėmesį į ledą ant Neries Vilniaus centre, kuris pritraukia vaikų ir paauglių dėmesį. Būtina kažkaip informuoti žmones apie pavojų. Pastatyti įspėjančių užrašų ar tai padaryti kažkaip kitaip.
Pro mūsų biuro langus su kolegomis beveik kasdien matome prie upės ateinančius vaikus, kurie vaikščioja ant ledu padengtos upės. Čia, kur Neris daro posūkį, jis ypač netvirtas, susigrūdę ledo luitai vandenį uždengė tik šią savaitę, po stipresnių šalčių, ir tai ne visiškai. Iš viršaus matosi vandens properšos ir ledas daug kur turbūt nesiekia nė 10 cm.

Kad ir šiandien keturi paaugliai iš Žvėryno pusės vaikščiodami perėjo upę į krantinę prie „Verslo trikampio“. Kai pamačiau, ką daro, net širdis sustojo. Nei bėgti žemyn, nei kam skambinti. Juk čia būtų sekundžių reikalas.

Vaikai, žinoma, nesuvokia pavojaus, jie ir negali matyti visiško vaizdo, kas matosi mums iš šešto aukšto. Visa laimė, kad iš biurų pastato prie upės nubėgo moteris ir juos, kaip buvo matyti, subarė, bet jie neiškart pasitraukė. Po kelių minučių sustojo automobilis ir iš jo išlipę vyrai irgi kažką jiems šaukė nuo šitos krantinės pusės. Tik tada vaikai nubėgo link Liubarto tilto.

Man berašant ant krantinės atėjo grupelė vaikinų, kurie nesielgė taip beprotiškai, tačiau ant ledu padengtos upės vaikštinėjo, bandė ledo stiprumą.

Kai vandens lygis pakilęs, beje, nelabai matosi, kur baigiasi krantinė ir kur prasideda upės vaga. Buvo ir fotografuojančių, kurie, ko gero, net nežinojo, kad po jų kojomis – jau ne krantinė, o upė, kuri dabar čia pakankamai gili net ir prie pat kranto.

Prašau, darykite ką nors, kol neįvyko nelaimė. Apie pavojų įspėjantys užrašai bent dalį drąsuolių tikrai privers susimąstyti.