Žinote, mandagių žmonių galiu būti išvadintas neišrankiu, tiesesnių – kvailiu, bet iš tikrųjų man visą laiką svarbiausia buvo pasiekti tašką B iš taško A. Galėjau sėdėti purvinoje sėdynėje, besibučiuodamas su tuberkulioze sergančiu benamiu, bebaksnojamas piktos babcės, kad užleisčiau vietą, klausydamas visu garsu paleisto muzikos iš „plytafono“, kurio savininkas – su savo inteligentiškais draugais besijuokiantis žavus verslininkas su beisbolo lazda.

Deja (!!!), aš nebegaliu pasiekti taško B iš taško A netgi apstumdytas mokinukų, apvogtas, aprėktas psichiškai sveikų žmonių, aplytas nuo kiauro stogo! Taip yra todėl, kad tie prakeikti troleibusai IŠVIS nutarė aplenkti mano gyvenamąjį rajoną.

Galbūt pamanėte, jog gyvenu Naujojoje Vilnioje, miesto dalyje, kurią iki šiol kai kas laiko rajonu? Atsakymas yra jokiu būdu ne! Į Naują Vilnią vienas malonumas važiuoti – 6G laksto kas dešimt minučių, veža praktiškai iki pat miesto centro!

Tai gal, sakysit, iš Pilaitės esu, juk tai šiek tiek nutolęs mikrorajonas, ypač nuo centro? O vat ir ne – atsiradus 4G galima laisvai visą Vilnių apkeliaut iš Pilaitės.

Tai gal, išplėsit akis, aš iš Karveliškių kapinių, taboro, Grigiškių ar kokios Nemenčinės? Ne, ne, ne ir dar kartą ne, esu ne iš kažkokio kaimo, pusrajonio ar gūdaus šilo, o, nelaimė, iš paprasto DIDELIO miegamojo rajono Karoliniškių! Bet jūs nepagalvokit, kad skundžiuosi. Va, jei gyvenčiau Antakalnyje, tai skųsčiausi, nes išvis nežinočiau, kas tas gražus mikrorajonas Karoliniškės DĖL TO, kad NIEKAD nebūčiau jose buvęs, KADANGI trečias troleibusas važiuoja... Kada tik užsigeidžia.

Iš Antakalnio į Karoliniškes jau vasarą jis važinėdavo kada tik užsigeisdavo. O užsigeisdavo RETAI. Jei IŠVIS atvažiuodavo, tai „belekokiu“ laiku. Dešimt, dvidešimt minučių pavėlavęs... Pasijusdavau lyg gyvenąs už jūrų marių, o ne trisdešimt minučių.

Galiu nuoširdžiai pasidžiaugti, kad bent jau iš Karoliniškių į Antakalnį trečiukas važiuoja noriau ir dažniau, ačiū jam. Bėda ta, kad jis labai mėgsta pavėluoti kokį penketą minučių šen, penketą ten. TOS PENKIOS MINUTĖS BŪNA ESMINĖS. PER JAS PAVĖLUOJU Į DARBĄ. Pastaruoju metu jau buvau spjovęs į tą trečią, važiuodavau pirmu ir persėsdavau.

Bet pirmas... Irgi NESILAIKO GRAFIKO. Nuolat atvažiuoja anksčiau. Ir ne, ne paskutinėj stotelėj, o PIRMOJ. TAIP. Stovi ir KAŽKO LAUKIA, bet NEVAŽIUOJA.

Devintas... Na, jo išvažiavimas ANKSČIAU – kaip taisyklė!!! Žiemos rytais tai – didelė problema, nes šaltyje stovėti nesmagu, o numatyti, KIEK minučių paankstins - neįmanoma...

Todėl VISKAS, GANA. Sėdu į automobilį ir kol mirtis mane su juo išskirs, amen. Ir dar draugus vežiosiu, kad būtume mašinoj keturiese, ir užlindinėtume „trulikams“ prieš nosis jų juostoje. Juokauju nejuokauju.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI situaciją pakomentavo Modesta Gusarovienė, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ l.e.p. direktorė:

„Primename, kad nuo 2013 m. liepos 1 d. Vilniuje optimizuota viešojo transporto sistema – pakeistos kai kurių maršrutų trasos, taip siekiant padidinti viešojo transporto efektyvumą ir sumažinti maršrutų dubliavimąsi. Pakeista buvo ir 3 Karoliniškės – Žvėrynas – Šeimyniškių g. troleibusų trasa, kuri buvo sutrumpinta iki Šeimyniškių gatvės, nebevažiuojant Antakalnio gatve. Optimizuojant viešąjį transportą, Vilniaus mieste pradėjo važiuoti greitieji autobusai, vienas kurių – 4G Saulėtekis–Konstitucijos pr.–Pilaitė – ir važiuoja Antakalnio gatve.

Iš Karoliniškėse esančios galinės stotelės Pasakų parkas kasdien išvyksta trijų maršrutų troleibusai, kurių eismo intervalas piko metu – 2–7 min., o dienos metu svyruoja tarp 3 ir 13 min. 1 Karoliniškės–Žvėrynas–Stotis, 3 Karoliniškės–Žvėrynas–Šeimyniškių g. ir 9 Karoliniškės–Šeimyniškių g.–Šiaurės miestelis maršrutuose iš viso važiuoja 21 transporto priemonė (troleibusai).

Kiekvienas su 1, 3, 9 maršruto troleibusais vykstantis vilnietis, norintis pasiekti Antakalnį, Teodoro Narbuto stotelėje gali persėsti į 4G Pilaitė–Konstitucijos pr.–Saulėtekis maršruto autobusą arba 19 Pašilaičiai–Konstitucijos pr.–Antakalnis–Saulėtekis maršruto troleibusą, kurių kursavimo intervalas yra gana mažas. Norime priminti, kad persėdimas papildomai nekainuoja, nes visi bilietai, išskyrus įsigytą iš vairuotojo, yra terminuoti ir į kitą transporto priemonę galima persėsti tiek kartų, kiek reikia, kol galioja aktyvintas bilietas.

Gaila, nėra tiksliai žinoma, į kurią Antakalnio dalį važiuoja keleivis. Tarkim, jis važiuoja nuo Pasakų parko Karoliniškėse iki Šilo tilto Antakalnyje. Kelionės trukmė – 37 min., o jos trukmė priklauso nuo pasirinkto išvykimo laiko. Galima vykti su 1, 3 ar 9 maršruto troleibusais ir Teodoro Narbuto stotelėje persėsti į greitojo 4G maršruto autobusą, važiuojantį link Antakalnio. Persėdant nereikia niekur eiti, o tiesiog išlipti prieš tai paminėtoje stotelėje ir laukti reikiamo autobuso.

Mums be galo svarbu, kad viešasis transportas į stoteles atvyktų laiku, o teikiamos paslaugos būtų tik kokybiškos. Stebėsime situaciją 1, 3, 9 troleibusų maršrutuose ir, esant poreikiui, imsimės atitinkamų priemonių. Tiesa, 9 troleibusų maršute pastebėjome troleibusų važiavimo neatitikimus tvarkaraščiams, todėl nuo šių metų nuo gruodžio 1 d. keitėme maršruto eismo tvarkaraštį.“

Galbūt norite išsakyti savo nuomonę apie viešąjį transportą Vilniuje? Jos laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt. Taip pat rašinius galite siųsti naudodamiesi žemiau esančia nuoroda: