Turbūt kelininkams, kurie prieš pat rugsėjo 1 dieną apdairiai įrengė tiesiog tobulą vadinamojo „butelio kaklelio“ pavyzdį vienoje judriausių Kauno aplinkkelio vietų. Gal tai tik eksperimentas, nes niekam iš pažįstamų neateina į galvą net teorinis tokio sprendimo pateisinimas. Gal dabar jų dronai suka ratus aplink dirbtinai sudarytą spūstį ir išmaniai mokosi, kaip veikia žmonių sąmonė ir kaip kinta vairavimo stilius tokiomis sąlygomis?

Labai tikiuosi kad taip ir yra, ir jau greitai galėsime pasidžiaugti prisidėję prie šio visiems naudingo eksperimento, o visus erzinęs „butelio kaklelis“ bus panaikintas ir jo mokslinė nauda pasitarnaus dar ilgus metus.

Tačiau jei tai netiesa, norėčiau garsiai ir piktai sušukti bet kam, kas yra atsakingas už šį sprendimą: grąžinkite man 23 minutes mano gyvenimo, ponai kelininkai! Už kiekvieną darbo dieną, ir ne tik man, o visiems stovintiems ir gaištantiems laiką kiekvieną ryte, vakare ar bet kuriuo metu, kai magiškai suveikia jūsų paspęstas „butelio kaklelis“.

Skaudu žiūrėti į dešimtis kilometrų nusitęsiančias spūstis, susidariusias, atrodo, tik dėl kažkieno teorinių matematinių skaičiavimų klaidos. O dar skaudžiau negalėti nieko pakeisti, kad šis sprendimas būtų kuo greičiau atšauktas.

Naudodamasis stebuklingu DELFI efektu kreipiuosi į – Nerijų Mačiulį – gal galite paskaičiuoti šio „butelio kaklelio“ ekonominę kainą mūsų ekonomikai? Tada gerai paieškoję ir suradę atsakingus už šį fenomeną galėtume pamojuoti stambiu kvitu jiems prieš nosį – tikiu, kad ateityje jie atsakingiau braižytų eismo linijas ir spūsčių sumažėtų. Gal bent tokią naudą gautume iš šio „eksperimento“...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!