Ačiū Dievui, kad davęs man tokį sudėtingą išbandymą, Dievas man davė ir galimybę pasveikti. Po sunkių gydymo metų galiu sakyti, kad IV stadijos vėžys įveiktas. Visą tą laiką šalia manęs buvo nuostabus vyras, už kurio pasveikusi ir ištekėjau. Na, atrodo, po tokių įveiktų negandų dabar laukia tik saldus ir laimingas jaunos šeimos gyvenimas. Toks jis ir buvo.

Natūralu, kad kaip ir visos jaunos šeimos svajojame apie vaikus. Pagal medikų rekomendacijas po gydymo turėjome palaukti dvejus metus, kad mano organizmas visiškai išsivalytų bei atsigautų, ir tuomet pradėjome bandyti sulaukti mūsų mažo angelėlio.

Praėjus metams po nesėkmingų bandymų pradėjome ieškoti nepastojimo priežasčių. Ir štai mūsų jaunai laimingai šeimai kliuvo dar vienas griaustinis iš giedro dangaus – chemoterapija paveikė ne tik vėžines ląsteles, bet ir mano vaisingumą.

Jau pusę metų gyvename su žinia, kad susilaukti savo biologinio kūdikio tikimybė tėra 0,1 proc. Išgirdus tokias naujienas reikia laiko su jomis susigyventi, gerai apsvarstyti tik dvi esamas galimybes – kiaušialąsčių donorystę arba įvaikinimą. Sunku negalvoti apie vaikus ir nėštumą, kai visi draugai, ačiū Dievui, sėkmingai laukiasi arba jau turi po kelis vaikučius. Mūsų kelias siekiant įgyvendinti troškimą būti tėvais dar tik prasideda, tačiau visa širdimi trokštu būti mama ir puikiai suprantu kitas šeimas, susidūrusias su nevaisingumo problema.

Aš tikiu Dievu, aš tikiu, kad jis man siuntė ligą, kad išmokčiau tam tikras gyvenimo pamokas, tačiau aš netikiu, kad Dievas nenori, kad mes, t. y. visos su nevaisingumu susiduriančios poros, neturėtume vaikų. Dievas kuria stebuklus, tai kodėl, mieli valdžios atstovai, jūs trukdote kurti tuos stebuklus?

Kodėl trukdote įvykti stebuklams, ir su nevaisingumo problemomis susiduriančioms poroms trukdote susilaukti savojo stebuklo? Visa Lietuva prieš jus, visa medikų bendruomenė prieš jus, visi tyrimų ir statistiniai rezultatai prieš jus. Kaip jūs drįstate net svarstyti galimybę taip skaudinti šeimas ir apsunkinti joms jau ir taip sunkų kelią link galimybės tapti tėvais? Man gėda dėl jūsų.

Esu tikra, Dievui taip pat gėda dėl jūsų. Tikrai nelinkiu nei jums, nei jūsų artimiesiems susidurti su nevaisingumo problema, nes tai yra vienas baisiausių dalykų pasaulyje, tačiau linkiu jums sustoti ir pamiršti savo „principines kovas“, nes jūs žaidžiate su mūsų, šeimų, kurios susidūrė su nevaisingumo problema, gyvenimais ir viltimis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kviečiame jus išsklaidyti tylą, kuria dažnai apsiginkluoja žmonės, patyrę, ką reiškia nuolat girdėti skaudžius giminaičių ir draugų klausimus apie atžalas, ir pavargę nuo milžiniškų išlaidų, skiriamų vilčiai susilaukti vaiko.

Pasisakykite ir pasidalinkite su tais, kurie nesupranta, ką reiškia ši bėda ar gėdijasi apie ją kalbėti – kiek jums kainavo dirbtinis apvaisinimas, su kokiomis bėdomis susidūrėte, kas turėtų pasikeisti Lietuvoje, kad su šia bėda susidūrusiems būtų lengviau?

Jūsų minčių lauksime el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vaikas“ – jomis galite dalintis ir spausdami pilką mygtuką žemiau. Anonimiškumą garantuojame.