Tikrai taip, konkurencija šioje mokslo įstaigoje buvo ir yra, bijau tvirtinti, bet manau, kad ir toliau išliks. Taip, kursų vadovai, skirtingų mokyklų atstovai, konkuruodami tarpusavy, bando iš studentų išspausti maksimumą ar dar daugiau, nebūti prastesniais, o tapti tik geresniais. Reikalauja visiško atsidavimo profesijai ir tik jai. Tai turi tapti vieninteliu tavo interesu ir domėjimosi objektu. BET... yra vienas BET. Tas BET apie kurį kažkodėl niekas nekalba... Tai tavo Kolegos. Kurso draugai. Jie tokiose situacijose tampa labai svarbūs. Ar tikrai dėstytojui pažeminus vieną studentą, kiti sau tyliai nepagalvojo: „Man jau seniai buvo aišku, kad jis nieko vertas“.

Man labai keista, kad tylima apie studentų tarpusavio santykius, kartais išprovokuotą, o kartais ir pačių susikurtą konkurenciją, kuri žemina ir žlugdo nė kiek nemažiau negu aštrios dėstytojų pastabos.

LMTA studentams trūksta vieno – racionalumo ir šalto proto. Taip, to niekas nemoko, nes tai profesija, kurios instrumentas yra jausmai.

Ar aš tikrai esu mažiau vertingas ir nevertas kursiokų pagarbos, jeigu nesu nei Hamletas, nei Romeo, nei Karalius Lyras? Ar tikrai esu tik nevykėlis, kuris trukdo talentingiems, jeigu manęs nepastebėjo nei O. Koršunovas, nei R. Tuminas, nei E. Nekrošius? Atsakau, nes su tuo susidūriau – tikrai taip, nes daugumos studentų vienas kito vertinimo skalė yra „koršunovai“ ir „hamletai“. O jeigu tu – ne jis, tada kas tu? Ką tu čia veiki?

Tau lygiaverčių žmonių žeminimas yra kur kas skausmingesnis.

Ar tikrai turėčiau bijoti pakelti akis ir pasakyti savo teatre dirbančiam kolegai: „Aš auginu jaunąją kartą. Mokau juos pažinti, suprasti ir pamilti teatrą. Aš auginu tau žiūrovą.“ Ar nebuvimas teatre reiškia tavo nebuvimą išvis?!

Aš jaučiuosi laimingas ir pilnavertis. Puikiai save realizavęs ir sėkmingai tai darantis toliau. Vertingas ne mažiau, negu mano kolegos, vaidinantys grybus ar vyrus nr. 3.

Jau pirmame kurse žinojau, kad niekada nebūsiu nei Hamletu, nei kitu tauriu herojumi. Toks jau mano tipažas. Bet šalia buvę žmonės (gaila, kad ne kurso draugai, o kursu vyresni kolegos ir „Vaidilos“ teatro vadovai) priėmė mane, leido per vasaros gastroles visiškai morališkai pasveikti, jaustis vertingu, įdomiu ir reikalingu. Visiškai nekreipė dėmesio, kad nesu Hamletas ar E. Nekrošiaus favoritas.

AČIŪ Jums už tai. Aš niekada to nepamiršiu ir visada būsit man labai svarbūs, kiekvienas atskirai ir visi kartu.

Nepamirškime to. Visų pirma atsiprašykime tų, kuriuos mes patys įžeidėme!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI primena, kad pastaruoju metu ne vienas garsus studijas LMTA baigęs žmogus prakalbo apie slogią savo studijų patirtį. Jau rašėme apie tai, kaip mokslus LMTA prisimena studijavę Dominykas Vaitiekūnas ir Beata Tiškevič. Tai pat buvo publikuotas ir LMTA dėstytojų atsakas į kaltinimus.

Kviečiame išdrįsti papasakoti apie nutylimus dalykus. Mokėtės LMTA ir galite pasidalinti savo patirtimi? Galbūt, atvirkščiai, norite paprieštarauti dabar sklindančioms kalboms apie įtampą akademijoje? O gal esate studentas ir norite papasakoti apie tai, su kuo jauniems žmonėms tenka susidurti universitete? Jūsų istorijų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt. Taip pat rašinius galite siųsti naudodamiesi žemiau esančia nuoroda:

Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas Jaunimo linija

Budi savanoriai konsultantai8 800 28888I-VII
visą parą

Vaikų linija


Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII 11:00 - 21:00

Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)


Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui. 8 800 77277 I-V
16.00 - 20.00

Pagalbos moterims linija


Budi profesionalai, savanoriai konsultantai 8 800 66 366 I-VII 10:00 - 21:00

Vilties linija


Budi profesionalai, savanoriai konsultantai 116 123 I-VII visą parą

Skambučius į visas linijas apmoka Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš Valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu

„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetas Atsako per dvi dienas
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per tris dienas

Krizių įveikimo centre (Olandų g. 19 - 2, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Darbo laikas: I, III, V 16.00–20.00

Visa papildoma informacija – puslapyje www.klausau.lt