Nuo seno dieduko ir iki mažiausio pyplio – visi savo širdyse ima nešiotis gerumo idėją. Kokios mintys bręsta tuomet mūsų galvose, ko vildamiesi nepabūgstame eilių, nepagailime laiko, pasitelkiame visą savo kūrybiškumą? Nesibodėdamas paklausiau to savo draugų ir tik dar kartą įsitikinau, kokia beribė viltingu laukimu gali būti žmogaus širdis.

Bičiulė Snieguolė: „Kalėdos man – jaukios ramybės metas, laikas, kai apmąstai ir praleidi praėjusius metus. Nusiteiki naujiems metams“.

Bičiulis Edgaras: „Kalėdos man yra šventė, skirta pabūti su šeima, pagaliau jai rasti laiko. Laukiu šių švenčių. Jos man asocijuojasi su šiltom akimirkom, prisiminimais“.

Bičiulė Ernesta: „Šeima, artimi žmonės, sniegas, mandarinai, raudona žvakė. Tai nuostabesnė šventė už bet kokį gimtadienį. O ką bekalbėti apie gaivų eglutės kvapą, miško aromatą!“

Bičiulis Nerijus: „Tomis dienomis norisi daryti gera. Ištaisyti visas klaidas, kurias padariau per praėjusius metus. Man tai – susitaikymo ir atleidimo metas“.

O aš pats dažnai nė nesuvokiu, kad jau esu stuomeningas vyriokas, nes it vaikas žaviuosi to laiko vėsa, neįprastomis miesto šviesomis, ir šypsausi pagaliau dažniau ir plačiau už statistinį lietuvį. Šalimais stovintis sniego baubas ir didžiulis, švarus, krištolo dangus virš galvos – kasmet malonus tikroviškas sapnas aplanko mane.

Žmonių balsai ir sveikinimai pasigirsta užnugary, o pro šalį einantys kaimynai mandagiai palinki gražaus ir šilto vakaro. Tada jautiesi esąs ten, kur turi būti. Šilta, gera, jauku – čia tavo namai, čia tavo artimieji, čia tavo Kalėdos.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

O kas Jums yra Kalėdos? Laukiame Jūsų minčių komentaruose bei primename, kad šiuo metu vyksta konkursas „Šventė, pakeitusi mano gyvenimą“.

Žybsint lemputėms, skambant kalėdinėms dainoms ir pokšint šventiniams fejerverkams ne vieną užplūsta prisiminimai. Šis ypatingas šventiškas žiemos laikotarpis atneša ir atradimų, ir praradimų – įsimylėjimai, išsiskyrimai, netikėtos žinios, pažintys ir dovanos neleidžia švenčių pamiršti dar visus metus. Prašome Jūsų - papasakokite apie Jums ypatingą šventę. Šventę, pakeitusią Jūsų gyvenimą.

Mintys gali suktis ir apie snieguotas vaikystės Kalėdas, ir apie tą vakarą, kai prie stalo teko sėstis vienam... Galbūt šventėje sutikote Jums svarbų žmogų ar tapote liudininku, kai išmušus dvylikai pirmąją Naujųjų metų naktį išvydote ką tik susižadėjusių žmonių džiaugsmą? O gal atvirkščiai – artėjančios šventės Jums primena skaudų praradimą ir visai nelaukiate Kalėdų ar Naujųjų metų?

Pasidalinkite istorijomis artėjant šventėms. Jas siųskite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Šventė“ iki gruodžio 30 d. Įdomiausio teksto autoriui padovanosime dvi knyga – G. Čiplytės „Ir aš buvau Afrikoje| bei B. Harden „Pabėgimas iš lagerio nr.14“.

Be to, DELFI Piliečio rubrikoje publikuojamų tekstų autoriai kiekvienos savaitės pabaigoje gali gauti ypatingą prizas už geriausią istoriją, pranešimą apie įvykį ar puikiai pateiktą nuomonę!