Trumpai – verdant diskusijoms apie galimą šauktinių karių statuso įvedimą, kilo mintis, kad kaip moralinį paskatinimą būtų galimybė įvesti tarnavusio Lietuvos kariuomenėje ženkliuką.

Kaip aš įsivaizduoju, tai jį turėtų teisę nešioti tik tarnavęs LR kariuomenėje šauktiniu nuo pat 1991 metų. Ženklelis turėtų būti nedidelis (ne daugiau kaip 10 mm skersmens), kompaktiškas, būtinai turėtų unikalų, gerai matomą numerį, patogus persegti iš vieno nešiojamo rūbo į kitą (vasara, žiema), pažymėjimą , „pririštą“ prie to ženklelio.

Galbūt reikėtų pagalvoti apie skirtingų kategorijų ženklelius (skirtingos spalvos), priklausomai nuo tarnavimo termino (stovyklos ir pan.). Tokį ženklelį vyrui (tikiuosi, ir moterims) nešioti būtų didelė garbė, pasididžiavimas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite savo nuomone – ar pritariate sprendimui grąžinti privalomąją karo tarnybą? Galbūt galite pasidalinti patirtimi, prisiminęs, kaip jums anksčiau teko tarnauti kariuomenėje? O gal priklausote tai grupei, kuriai planuojama pritaikyti karo prievolę, ir norite pasidalinti mintimis, kaip dėl to jaučiatės? Moterys, jūs jaučiatės nuskriaustos, kad jūs nesate šaukiamos dalyvauti baziniuose kariniuose mokymuose? Laukiame Jūsų minčių žemiau: