Šiuo metu studijuoju magistro studijas, elektroninio verslo vadybą. Šia sritimi susižavėjau, kai bakalauro metais pagal mainų programą buvau išvykusi semestrui į Vokietiją ir turėjau porą su elektroniniu verslu susijusių dalykų.

Elektroninio verslo galimybėmis domiuosi ir savarankiškai, kadangi ateityje tikiuosi pati tokį sukurti, taigi, natūralu, kad iš studijų kokybės reikalauju daug.

Prisipažinsiu, baigusi bakalauro studijas, svarsčiau ir apie emigravimo galimybę. Kaip minėjau, pagal mainų programą buvau semestrui išvykusi į Vokietiją ir likau labai patenkinta. Tačiau dveji metai svetur atrodė tikra begalybė. Baiminausi palikti šeimą, draugus, taip pat neramino klausimas – o kas, jei nepatiks?

Tuomet atradau vieno Londono universiteto ir vieno Lietuvos universiteto įkurtą bendrą padalinį. Dvigubas diplomas, studijos anglų kalba, studijų kokybė griežtai prižiūrima paties Didžiojoje Britanijoje įsikūrusio universiteto atstovų. Tad jeigu Lietuvos universitetai išlaiko tarptautinio lygio studijų kokybę, tai prasmės išvažiuoti kaip ir nebelieka. O jeigu labai jau norisi – galima rinktis iš daugelio studijų bei praktikos mainų programų.

„O kaip tarptautinė patirtis, susipažinimas su plačiu pasauliu?“, – klausiate jūs. Kad platus pasaulis atvyksta čia pas mus. Tarp mano kursiokų – studentai iš JAV, Nigerijos, Indijos, Gruzijos. Paskaitose jaučiama tarptautinė aplinka, jos daug įdomesnės, kadangi iš studijų kolegų ir dėstytojų gali sužinoti, su kokiomis problemomis susiduriama jų tėvynėse ir kokių sprendimų buvo imtasi. Tai, be abejonės, padeda plėsti akiratį.

Taigi, apibendrinant – esu už galimybę rinktis kiekvienam pagal poreikį, tik svarbu nepamiršti, kad važiavimas studijuoti į užsienį nebūtų tik dėl studijavimo užsienyje. Kartais užtenka apsidairyti panosėje ir pamatysi, jog Lietuvoje studijų galimybės pažengusios toli į priekį – aukštą tarptautinio mokslo kokybę gali gauti daug paprasčiau, neatsisakydamas planų Lietuvoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite nuomone – ar verta studijuoti užsienyje? Apie savo patirtį galite papasakoti komentaruose arba rašyti laišką el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Studijos užsienyje“