Kaip žinome tuo metu JAV piliečių nemažai palaikė invaziją į Iraką, nes buvo įtikinti, kad ir S. Huseinas buvo prikišęs rankas prie rugsėjo nelaimių. Tačiau tolimesni faktai aiškiai įrodė, kad Irako vienvaldis lyderis buvo labai, labai toli nuo rugsėjo 11- osios įvykių ir jų suplanavimų.

Šiandien, praslinkus dešimčiai metų po invazijos į Iraką scenarijus vėl pasikartojo. Sprogimo objektu buvo pasirinktas Bostone vykęs maratonas, kuriuo simboliškai buvo pažymėta Patriotų diena. Tačiau natūraliai kyla klausimas - kam toks sprogimas atnešė kruviną naudą? Kol kas neaišku. Tačiau šis sprogimas kaip ir Pearl Harboras arba rugsėjo 11 – oji suvienijo amerikiečius kovai prieš išorės priešą. JAV politinis elitas puikai suvokia, kad šiandien didelė dalis piliečių yra nusiteikusių prieš invaziją į Iraną arba kitokį jėgos panaudojimą prieš šią šalį.

Tad logiškai mąstant nė kiek nenustebčiau jeigu netrukus Vakarų žiniasklaidoje po šio kruvino įvykio vėl pasirodys straipsniai apie neva Irano teroristinės valstybės rengiamus kėslus prieš JAV bei Izraelį, arba bus atspausdintos Irano prezidento ar vyriausiojo dvasinio lyderio ajatolos Ali Khamenei kalbų fragmentai kuriuose raginama kovoti ar priešintis JAV ir sionistų viešpatavimui, ir tokiu būdu Amerikos piliečių įniršis bus nukreiptas į stigmatizuojamą priešą.

Šiuo atveju vertėtų skaitytojui paaiškinti vieną dalyką, kad JAV žiniasklaida tyčia ar netyčia nepaiso vieno faktoriaus - šios Irano prezidento arba ajatolos kalbos su populizmo prieskoniu yra skirtos Irano piliečių sutelkimui bei rimties išlaikymui šalies viduje.

Na, štai, turime du faktorius: Irano tariamą grėsmę bei sutelktus ir kažkieno įbaugintus amerikiečius, o tai reiškia, kad Vakarams (bent jau JAV) Iraną dar labiau spausti į kampą nebeliko jokių moralinių apribojimų. Šia proga siūlau skaitytojams prisiminti du atvejus: pirma, kai nugriaudėjo sprogimai Bulgarijoje žydus vežusiame autobuse, ir kitas atvejis, kai Gruzijoje bei Indijoje buvo pasikėsinta į Izraelio ambasadas.

Manau, kad šie du įvykai turi bendrą bruožą - tai bandymas suversti visas kaltes Iranui. Nenoriu manyti, kad JAV vėl veltųsi į naują karą, bet tokia pagunda po šios Bostono nelaimės gali gerokai išaugti - vienaip ar kitaip JAV pastūmėti paauklėti „blogąjį“ Iraną.

Tokiu momentu vienintelis Iranui gelbėjimosi šiaudas nuo įvairų kaltinimų, tai pasiūlyti JAV pagalbą tiriant šį įvykį bei surandant tuos, kas šį veiksmą suplanavo. Tačiau tarp JAV ir Irano žioji perdaug didelė bedugnė, kad vienas kitam pasiūlytų pagalbą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!