Padaryti tai nėra lengva, mat Lietuvos scenoje sunkiosios muzikos atstovai nėra laukiami. Kodėl? Na, tai spręsti jums, galbūt Lietuva tiesiog dar nesubrendo. Dar praeis daugybė laiko, kol užaugs nauja karta, kol pasikeis dar nuo sovietinių laikų likęs mąstymas ir visi „velnio muzikos“ stereotipai. Tačiau ne apie tai mes, o apie tą augančią naują kartą.

Ne vienas žmogus po koncerto pasakė - „džiugu, jog auga teisingas jaunimas“. Ir iš tiesų, labai džiugu. Po truputį susidomėjimas auga, vis daugiau žmonių tiki idėja, jog Lietuvoje reikia kitokios muzikos. Taip, jie teisūs, Lietuvai reikia spiegiančių gitarų ir ypač greitų būgnų. Lietuvai reikia kūrybingos, bei, svarbiausia, gyvos muzikos, o kad lietuvaičiai talentingi, tai puikiai įrodė šeštadienį.

Penkios grupės, praėjusios atranką, parodė aukščiausią lygį. Pasirodymą pradėjo melodingą metalą grojantys „Awakening Sun“, vėliau po jų sekė „Stiffer“, thrash metal stilių grojantys „Phrenetix“, bene sunkiausia vakaro grupė „Exile Into Suffery“ bei „La Chudra“. Visos penkios atranką praėjusios ir WOA finale grojusios grupės yra iš Vilniaus.

Po visų penkių grupių pasirodymo net nežinojau, kuriai iš jų skirti savo simpatijas. Vakaro publika balsavo už „Exile Into Suffery“ vaikinus, tačiau komisijos balsai nulėmė, jog į Vokietiją vis dėlto išvyko „La Chudra“. Belieka tik paploti ir palinkėti šioms bei kitoms grupėms sėkmės, tikiuosi, jog ateityje jos ir kitos grupės sukurs tvirtą pagrindą ateities grupėms. Lietuvai reikia gyvos muzikos ir ji turi būti įvertinta, toks talentas, kokį mes turim, neturėtų rūdyti garaže, nes mūsų metalas blizga.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!