Esu kaunietė, neseniai persikėlus gyventi į gražiąją Klaipėdą. Kaip ir dauguma žmonių, mėsytės nusipirkti ieškau kur, rodos, šviežiau ir pigiau - mėsos turguje. Yra tekę apsipirkti daugelyje vietų Kaune, kur ramiai įžengi į turgų, pasižiūri visas kainas ir pasiūlą, išsirenki prekybvietę ir nusiperki.

Niekada nemaniau, kad šis procesas gali tiek erzinti ir vesti mane iš kantrybės, kol neapsilankiau Klaipėdos „Eglės“ mėsos turguje. Vos įžengusi, pasijuntu kaip žaisdama kokį nors kompiuterinį žaidimą, kur turi sušaudyti ar, pavadinkim, „atsišaudyti“ nuo visų priešų. Esmė paprasta: tave iškart užpuola prekybininkai, jau beveik padėję ant svarstyklių mėsą, nekalbant jau apie tai, kad nespėjai nei kainų pažiūrėti, nei pagalvoti, kokios mėsos nusipirkt atėjai, o ką jau kalbėti apie kitų prekystalių siūlomos produkcijos apžiūrą...

Atėjus jaučiuosi kaip mūšio lauke, nes per visus plepalus („ateik, mergaite, čia jautienos išpjova šviežia ir pigi“, „nepabėk nepabėk, kiaulienos sprandinės turiu“ ir t.t.) pamirštu, ko išvis ten kėliau koją!

Paskutinį kartą apsipirkdama gailėjausi, kad atėjau be šalmo ar bent jau ausinuko, kad galėčiau ramiai sau vaikščioti ir rinktis, kokią mėsą ir pas ką pirkti noriu, o ne kas įgrūda ir priverčia nusipirkti daug daugiau. Gerai, kad apsipirkinėjau su draugu, kuris visiems prekybininkams nepaliovė kartoti, kad jis vegetaras, o į mėsą žiūri tiesiog šiaip.

Atsiprašau visų prekybininkų, bet už skvernų tampoma būt nenoriu, todėl nuo šiol pirksiu mėsą prekybcentriuose, nes kainos yra vienodos, pardavėjos leidžia išsirinkti ir pagalvoti, o ir galvos nusipirkus neskauda, todėl patarimas: nagi, leiskite apsižiūrėti, palyginti, ir tada pas jus sugrįžti, o ne tik pastačius koją į jūsų patalpas, būti užpuolamai. Kaip žinote, nuo užpuolikų visi intuityviai ginamės, todėl, mano nuomone, daugiau klientų tokiu būdu nepritrauksite.

Pabaigai - sėkmės prekyboje pardavėjams, o pirkėjams - ištvermės tame mūšio lauke!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!