Klausymo užduotis buvo gan sudėtingos, „magnetofoninės“, kokybė, mano manymu, tragiška. Kabinete, kuriame laikėme egzaminą, buvo uždaryti langai, taip norint išvengti pašalinių garsų, bet jis buvo rytinėje pusėje, todėl labai įšilo. Sėdėjau prie pat lango ir apsirengus marškinius tikrai buvo labai karšta. Abiturientams ant stalo buvo padėtas 0,5 l vandens buteliukas visai klasei, bet niekas jo negėrė...

Kalbant apie egzamino užduotis, gan sunki buvo klausymo dalis. Aš moku anglų kalbą, bet net ne kiekvienas anglas išlaikytų šio egzamino klausymo dalį. Klausomasi labai greitai, turi gal 30 sekundžių peržiūrėti užduotį, įsiskaityti, kad suprastum, kur kaip žymėti, ir dar turi klausytis, ką magnetofonas kalba. Teksto suvokimas nebuvo nei labai sudėtingas, nei lengvas, prie vienos užduoties apie dronus ir šunis praleidau gal 35 min. Po egzamino pasikalbėjus sužinojau, kad visiems nepatiko ši užduotis.

Rašymo temos buvo visai lengvos. Tikėjomės laiško į Didžiąją Britaniją, tačiau buvo užduotis parašyti formalų laišką Mr.Green, reikėjo nurodyti, kad užsisakei prekę ir nori pakeisti užsakymą. Na, parašyti 80 žodžių laiškelį tokia tema nėra sudėtinga.

Taip pat 180 žodžių rašinys. Jo tema, kiek pamenu, – „Savojo aš ugdymas dirbant grupėse ar savarankiškai. Parašiau apie 260 žodžių, tikrai nebuvo sudėtinga.

Feisbuke yra grupė „Dvyliktokas dvyliktokui“. Skaičiau – visi mokiniai tikrai nėra laimingi dėl tokių užduočių kaip tos, apie dronus ar Švediją, bet ką padarysi... Tikiuosi, pats surinkau bent jau 50 proc., tai man būtų šventė, nors anglų kalbą moku tikrai puikiai. Bet egzaminas, kaip jau sakiau, lengvas nebuvo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Dvyliktokai, klausiame Jūsų – kaip sekėsi? Papasakokite, kas buvo sudėtingiausia, kas jus nustebino ar pradžiugino? Kaip manote, kiek balų pavyks surinkti? Savo mintis ir patirtį rašykite el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Egzaminas“.