Viskas tvarkinga ir suplanuota: tiek laiko kartu, tiek santuokoje, suplanavom komandiruotes, dabar suplanavom vaikelį. Viskas nuspėjama ir aišku. Kiekvienas sprendimas apgalvotas.

Panašu, kad moters ir vyro požiūris ir pasitenkinimas planais skiriasi. Greičiausiai buvo taip, kad jis planavo, o ji pritarė. Dabar atėjo laikas pasikeisti vaidmenimis. Bet va čia jie ir suklupo. Taigi, žiūrint iš vyruko pozicijos, reiktų viską grąžinti atgal, tada vėl bus viskas tvarkinga, suplanuota, taip kaip ir turi būti.

Žiūrint iš jos pozicijos: gyvenimas tapo per daug monotoniškas. Jie abu per daug užsisėdėjo, taigi atėjo laikas pokyčiams. Ji jaučiasi lygiavertė partnerė. Mano, kad gali priimti teisingą sprendimą, kuris juos abu praturtintų. Tačiau iš jo pusės tam pritarimo greičiausiai nėra. Taigi, nėra vietos kompromisams, lygiaverčiam bendravimui. Tiesiog reikia viską grąžinti atgal. Padaryti viską taip, kaip buvo. Tačiau jai tokia pozicija nėra priimtina.

Manau, kad vyrukui reikėtų ne nustoti mylėti, kaip pataria O. Lapinas, bet leisti jai perimti iniciatyvą į savo rankas ir išklausyti ko jai iš tiesų reikia ir ką ji siūlo keisti. Manau, kad nėra atsitiktinumas tai, kad ji apie skyrybas informavo SMS žinute. Jeigu jai būtų suteikta galimybė laisvai reikšti savo nuomonę ir į ją būtų atsižvelgiama, ji būtų išdrįsusi apie skyrybas pasakyti akis į akį. Ir vyrukas nebūtų sakęs, kad „ji nori išsikraustyti iš manęs“, jis būtų pasakęs kažką panašaus į tai, kad ji palieka mūsų namus. Bet panašu, kad ten nebuvo jos namai. Ji ten tik gyveno tol, kol jis jai leido.

Jis leidžia ir toliau, tik ji nebenori, nes nori visai ko kito. O kas tas kitas, taip ir lieka neaišku, nes niekam jos nuomonė neįdomi. Svarbu tik grąžinti ją atgal, kad viskas ir toliau galėtų tekėti tvarkingai ir suplanuotai, taip, kaip nusprendė jis.

O. Lapinas siūlė išgyventi gedėjimą. Aš siūlau tobulėti ir pagaliau išmokti girdėti tai, kas sakoma, nesistengiant visko sudėlioti tvarkingai ir pagal save.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite savo mintimis apie situaciją – ar meilė tikrai gali tieisog praeiti? Kaip spręsti šeimos problemas, kaip išvengti skyrybų? Laukiame Jūsų minčių ir istorijų žemiau: