Gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis sulaukus 27-28 metų. Pradėjau dirbti keliose įmonėse. Darbas buvo sėdimas. Pradėjau gyventi kartu su savo žmona. Nuovargis, skanūs žmonos patiekalai, nejudrumas, tingėjimas ir „mėgavimasis“ gyvenimu mano kūną pavertė riebalų kalnu. Nors ir pasiekiau tuomet kritinę svorio ribą (90-92 kg.), niekada nesijaučiau ypatingai storas, kol vieną dieną nenusifotografavau pusnuogis prieš veidrodį. Nuotraukoje išvystas vaizdas mane šokiravo.

Nieko nelaukdamas 2015 m. rugsėjo 4 d. pradėjau savo kelionę link sveikesnio ir tobulesnio kūno. Pradėjau 5 kartus per savaitę namų sąlygomis sportuoti. Iki tol buvusi mityba tiesiog dingo iš mano dienos raciono. Atsisakiau taip mėgstamų sumuštinių rytais, juos pakeičiau iki tol niekada nevalgyta avižine koše. Vietoj pietums įprastų kepsnių, cepelinų ir kitų riebių patiekalų kavinėse, rinkausi iš namų atsineštą vištieną, jautieną arba žuvį. Bulves pakeičiau ryžiais, arba mažai cukraus turinčia juoda duona, o daržovių porcijas pietums padidinau mažiausiai du kartus. Vakarais išmokau valgyti virtus kiaušinius, varškę ar tiesiog gerti baltyminius kokteilius. Tarp pagrindinių valgymų visuomet pasmaguriaudavau įvairių riešutų ar vaisių.
Visiškai atsisakiau majonezo, sviesto, margarino, saldintos kavos ir arbatos, baltų duonos gaminių, bulvių. Galiausiai 2016 m. kovo 4 d. baigiau savo kūno svorio mažinimo programą ir pasiekiau savo užsibrėžtus 74 kg. Per beveik pusę metų atsikračiau 16 kg. Pats skaičius įspūdžio nedarė tol, kol vieną dieną į rankas paėmiau krovinį, sveriantį 16 kg. Negalėjau patikėti, kad aš tokią masę dar prieš pusę metų kiekvieną dieną nešiodavausi su savimi.

Šiuo metu aktyviai bėgioju lauke, per savaitę atlieku 2-3 treniruotes su svoriais ir stengiuosi sveikai maitintis. Gyvenimas pasikeitė kardinaliai: pagerėjo miego kokybė, jaučiuosi žvalesnis, energingesnis, sveikesnis, o tuo pačiu ir turiu daug patrauklesnį sau kūną. Viskas, ko Jums reikia – nustoti teisintis ir pradėti daryti. Mylėkite save labiau ir darykite! Ne rytoj, ne kada nors kitą kartą, o dabar. Nes „vakar“ jau buvo, rytojaus dar nėra, ir viskas, kuo mes esame tikri, yra šiandien. Šiandien pradėkite save kurti tokį, kokį norite matyti rytoj!

Šis tekstas skirtas konkursui „Įspūdingi kūno pokyčiai: kaip pavyko sėkmingai sulieknėti“.

Esate tas, kuriam pavyko sėkmingai sulieknėti? Žinote stebuklingą būdą, kaip motyvuoti save pokyčiams? Galite būti pavyzdžiu, kaip savarankiškai pakeisti savo kūną taip, kaip norite? Rašykite mums – pasidalykite savo istorijomis, patirtimis ir patarimais! Įkvėpkite tuos, kurie ieško įkvėpimo, ir padrąsinkite norinčius, bet netikinčius, kad gali pavykti pakeisti savo kūną!

Vienam iš Jūsų atiteks pavasariškas prizas – „Alma Littera“ knyga „Bėgimas ir maratonas“, kuri puikiai tiks norintiems pavasarį pradėti bėgioti! Savo mintis galite siųsti pilieciai@delfi.lt su prierašu „Patirtis“ arba spausdami čia.