Su gydytoja Vaiva kalbėjome, kad prieš septynerius metus Šanchajuje gyveno dvi šeimos lietuvių. O šiandien, dar ir ne visiems susirinkus, jau ir koncertus galima organizuoti! Čia mūsų gyvena apie 50, o šįkart į koncertą atvyko ir lietuviai iš aplinkinių miestų - Hangzhou ar Nanjing. Tačiau priešingai, nei Pekine, Šanchajuje nėra konsulato ar lietuvius suburiančios vietos. Todėl susitinkame tik savo pačių gerų norų vedini ir būdami drauge padedame vienas kitam prisiminti, kokie mes esame ir iš kur esame kilę.

Visą vakarą kalbėjome lietuviškai ir absoliučiai salės daugumai nereikėjo nieko versti. Draugai užsieniečiai, nors ir nesuprato tekstų, tačiau irgi buvo sužavėti, sugraudinti ir paliesti Andriaus muzikos, už ką mums visiems labai dėkojo.

O aš tiesiog džiaugiuosi, kad galėjau truputėlį prisidėti ir įgyvendinti vieno žmogaus (Karolio) užsibrėžtą tikslą, kurį jis vykdė tik iš gerų intencijų ir idėjos. Ir taip pat labai džiaugiuosi ir esu dėkinga, kad A. Mamontovas, Lietuvoje koncertavęs tūkstančiams, sutiko atvykti ir čia grojo keliasdešimčiai žmonių, ant scenos juokavo ir po koncerto rado energijos su visais pabendrauti!

Mes kartu dainavom, šokom, juokėmės, bendravome ir galėjome būti pačiais savimi - tokie, kokie Lietuvoje užaugome. Tikiuosi, tokių progų dar atsiras.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!