Esu tas bičas, kuris stengiasi neverkt, kad Lietuvoj gyventi yra blogai. Nesakau, kad reikia viską mest ir važiuot į Londoną, nes ten, blemba, bus viskas gerai, pigu ir paduota į rankas. Einu į rinkimus, balsuoju ir tikiuosi, kad viskas vis eis geryn. Nes dabar tikrai geriau nei prieš dešimt metų. Bet, blemba kartais pradedu galvot, kad keistoj šaly mes gyvenam.

Taip, „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“ ruošia super turnyrą ir jo nerodys per TV. Kad turnyras yra komercinis, aišku buvo nuo pat pradžių. Bet maniau, gerai, kokios problemos? Tegu užsidirba pinigų klubai, bus stabilesnė situacija, nereikės klausyt kalbų, kaip trūksta lėšų, gal bus išmokėtos premijos žaidėjams ir t.t. Čia viskas gerai, visi mėgsta pinigus ir užsidirbti nėra nieko bloga. Bet come on, žmonės, kaip tai yra daroma? Visada maniau, kad „Rytas“ ir „Žalgiris“ Lietuvos krepšinyje yra pavyzdys, kaip reikia dirbti su sirgaliais, kaip turi dirbti vadyba. Bet čia tai kažkokia klaidų klaida...

Gal didiesiems klubams atrodo, kad jie turi per daug lojalių sirgalių, kad gali elgtis taip neatidžiai. Galbūt „Žalgirio“ naujas generalinis direktorius nelabai įsikerta į verslo specifiką? Čia kaip kažkada „Partizano“ valdžia pasielgė įspūdingai ir vietoj to, kad bilietus į „Eurolygos“ TOP4 atiduotų ištikimiausiems fanams, atidavė rėmėjams. Įdomu, chebra jau atleido?

Lietuvoj šiuo atveju ramiau, nes varžybos nėra tokios svarbios. Bet vis tiek. Kam skelbti, kad pagaliau sirgaliams nereikės laukti grandų dvikovos pusę metų? Abejoju, kad bičams iš Balbieriškio ar Kapsuko užteks po rungtynių internete pažiūrėt rezultatą ir paklausyt interviu apie „oi kokias įdomias ir gražias rungtynes“

Labiausiai patiko atmazai, kad nei „Lietuvos ryto televizija“, nei „Sport1“ nesutinka rodyt rungtynių (nesusitariama dėl pinigų). Tai aišku, „Sport1“ turi per didelius reitingus, nes rodo aukšto lygio krepšinį ir futbolą kiekvieną dieną... Ai pala, ne, nerodo. Jie nelabai apskritai ką rodo. O „Lietuvos Ryto televizija“ ir mieliau rodys „Vasara su Asta“, „Pašėlusius TV pokštus“ ar žinias? Turbūt „Ryto“ ir „Žalgirio“ rungtynių reitingai nebūna aukščiausi šiose televizijose per visą sezoną...

Aš suprantu, kad gal „Rytas“ bijo nesurinkt pilnos salės, nes vilniečiai nelabai vaikšto į rungtynes (būkim realistai). O „Žalgiris“? Irgi? Rungtynės vyks sezono pradžioje, yra rizika, kad paprasti fanai dar nespės įsijausti į priešpriešišką atmosferą ir pamirš rungtynes ar geriau žiūrės jas per TV. Bet reikia paklausti, ar per šias dvejas rungtynes bus gautas toks didelis pelnas, kuris leidžia žaisti fanų lojalumu ir emocijomis? Ar tikrai bus uždirbta tiek daug, kad bus verta prarasti keliasdešimt ar kelis šimtus fanų, kurie eidavo į rungtynes ir tik dabar suprato, kad iš jų yra daromas tik senas geras verslas. Ne krepšinio tradicijos, ne bendrumas, ne vieningumas, ne vienas kumštis, o tiesiog pinigai.

Linkiu parduot kuo mažiau bilietų į rungtynes. Kodėl? Nes verslą reikia daryti protingai ir pamatuotai. Tu turi įtikinti pirkėją jį viliodamas pažadais, akcijomis, suteikdamas jam gerą emociją. O ne versti jį eit į rungtynes, nes kitaip jis negalės pamatyt rungtynių ir tau visiškai nusispjaut į tai (dar kažkaip neįtikinamai apkaltini kitus).

Linkiu parduot kuo mažiau bilietų tam, kad būtų mokomasi iš klaidų ir jų nereikėtų nuolatos kartot, kad vieną dieną didingos naujos arenos nevirstų pustuščiais angarais. Linkiu parduot kuo mažiau bilietų tam, kad vadyba pasistengtų, pasuktų galvą ir atrastų naujų ir pozityvių būdų užkalt pinigų. Linkiu parduot mažiau bilietų tam, kad žmonės pamatytų, jog minia gali turėti įtaką ir gali už save pakovoti. Taip pat linkiu nerast generalinių rėmėjų.

P.S. o tie, kas eis į rungtynes, tegu pamato gerą krepšinį, nusifotkina su naujais žaidėjais, paima autografų. Parkė, ne dėl to, kad kažkas eina ar neina, parkė dėl to, kaip kažkas renkasi pritraukimo į arenas būdus.

www.krepsinioblogas.lt

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!