Visų pirma, net jeigu Lietuva ir laikoma Vakarų valstybe, mentalitetas Vakarų ir Rytų Europoje yra labai skirtingas. Turiu omenyje tokius dalykus kaip ateizmas, nesantuokinis seksas/vaikas, homoseksualumas… Visi šitie dalykai yra normalūs Vakarų Europoje.

Jūs galite su tuo nesutikti, teigti, kad tai, jūsų manymu, nenormalu ir t.t. Žinokite, kad ir ką begalvotumėte, Vakarų europiečiai yra labai prisirišę prie šių principų. Tad jeigu pradėsite aiškinti, kad tai nenormalu, kad reikėtų gyventi kitaip, nesitikėkite susirasti daug draugų ar integruotis. Tokių „aiškintojų“ Vakaruose ir taip nemažai, tad Jūsų balsas nieko nenulems.

Ar esate pasiruošęs(-usi) priimti Vakarų mentalitetą ar bent jo nekritikuoti prieš vakariečius? Jeigu atsakymas yra „ne“, gal vertėtų susilaikyti ir likti Lietuvoje? Atsibodo tokie komentarai kaip „pasakiau, kad jie gyvena ne taip kaip reikia, išvadino atsilikusia, sumauta Europa…“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Emigrantai, klausiame Jūsų – kaip gyvenate svetur? Ar norite grįžti į tėvynę? Savo mintis galite siųsti, spausdami pilką mygtuką čia arba el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Emigrantas“.