Lietuvoje darbdaviai nesuvokia, kad tu turi teisę sirgti, atostogauti, o kai darbo valandos baigiasi neturi būti jokių skambučių ir problemų sprendimų ar naktinėjimų. Sutikčiau dirbti budėjimo režimu, jeigu man už tai mokėtų, bet deja... Darbdavys tiesiog pasakė: „Turi džiaugtis, kad turi galimybę dirbti mūsų įmonėje.“

Kokios algos norėčiau grįžusi į Lietuvą? Dirbant vadybininkės, projektų vadovės darbą, mane tenkintų mažiausiai tūkstantis eurų. Tik labai sunku įvardinti pareigas, nes Lietuvos vadybininkas ar projektų vadovas būna absoliučiai nieko vertas Europoje. Lietuvoje žmonės nežino, ką reiškia būti tikru vadybininku, projektų vadovu.

Vienaip ar kitaip, į Lietuvą grįžti nebegalėčiau, nes mano antra pusė – iš Ispanijos. Jis yra inžinierius, projektų vadovas, dirbantis automobilių gamybos srityje. Lietuvoje jis darbo nerastų, nebent laivu gamybos sferoje... Bet jis tikrai nesutiktų važiuoti į Lietuvą, dirbti už 1-3 tūkst. eurų. Alga turėtų būti nuo 5 tūks. eurų.

Kai žmonės išvažiuoja ir susiranda antrą pusę (ne lietuvį), labai maža tikimybė, kad jie sugrįš atgal į Lietuvą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome Jūsų, lietuvių, gyvenančių svetur, pasidalyti – kokia alga ir darbo pozicija priviliotų jus vėl įsikurti tėvynėje? Kiek ir už kokį darbą gaunate svetur? Rašykite pilieciai@delfi.lt su prierašu „Emigrantas“ ir pasidalykite savo patirtimi, išreikškite nuomonę!