„Paršas“ – tai tos pačios televizijos prodiuseris Gediminas Jaunius, kitaip tariant – J.Smorigino kolega. Iki tol jis klausėsi tirados apie tai, kad ant savo kūno nešioja „tiek daug kiaulienos“. „Aš tavo metuose buvau kaip Montvydas Donatas, taip aš buvau toks... <>Aš labai noriu, kad tu numestum tų lašinių, paskambink Pareigytei, ji viską jau žino, ji lašiakus gerai susitvarkė“, - dėstė J. Smoriginas.

Po šio akibrokšto kilo natūralus klausimas: ar nepamainomas šokių (ir išvaizdos?) ekspertas J.Smoriginas iš tiesų yra pasirengęs dirbti tiesioginiame eteryje? Ar jis visada suvokia, ką kalba? Ar pasako tai, ką nori pasakyti? Ar jaučia atsakomybę už savo kalbas per vieną žiūrimiausių TV laidų, kuri, beje, skirta visai šeimai?

Ją šeštadienio vakarais žiūri ne tik tie, kurie yra „kaip Montvydas“, bet ir tie, kurie yra „kaip Jaunius“ ir net tie kurie yra „kaip du Jauniai“... Tai ką jiems dabar daryti? Irgi paskambinti Pareigytei?

Pastarosios lašiakai J.Smoriginui užkliuvo prieš metus. Sakyčiau, tiesioginiame eteryje siekdamas paploninti dainininkę choreografas irgi perlenkė kritikos lazdą. Atrodo, tada jis jokių išvadų iš savo kalbų nepasidarė (o gal net nematė reikalo darytis). Ir dabar vėl važiuoja ant seno arkliuko vis baksnodamas laidos dalyviams į ūgį ir svorį. Galima pagalvoti, kad tai ne PRAMOGINĖ šokių laida, o „Mis Lietuva“.

Jaučiu, pone Jurijau, kad atšautumėte man, jog visai nenorėjote G. Jauniaus įžeisti, o aš (bei gausus būrys DELFI komentatorių) esame tiek buki, kad girdime tik „paršą“ bei „lašiakus“, bet nežvelgiame giliau. Juk tai buvo tiesiog draugiškas skatinimas stengtis, beveik komplimentas! Juk po to iškėlėte dešimt balų! Ne taip kaip trejetą parodžiusi Edita Daniūtė, kuri atrodo teisėjauja pasaulio sportinių šokių čempionate, o ne TV projekte. Žodžiu, kas nesupranta Smorigino, tas neturi humoro jausmo!

O kur yra riba, kai baigiasi humoras ir prasideda įžeidimai? Įsivaizduokime kaip J.Smoriginas sako savo žmonai: „Pas tave ant kūno tiek daug kiaulienos“. Arba dukrai: „Aš labai noriu, kad tu numestum tų lašinių, paskambink Pareigytei, ji viską jau žino, ji lašiakus gerai susitvarkė“. O sūnaus draugei rėkia: „Tu – superinė, tempk šitą paršą į sėkmę“.

Sakote, kad nereikia painioti realaus gyvenimo ir TV studijos? Nepainioju. Galvą guldau - J. Smoriginas savo šeimos nariams nieko panašaus nesako. Ir šiaip gyvenime yra visai kitoks žmogus. Ne tuščiagarbis pagyrūnas ir ne „chamas“, kokiu dažnai atrodo prisėdęs už „Šok su manimi“ komisijos stalo.

Atėjęs į TV3 studiją jis vaidina komerciškai pasiteisinančią rolę. Drauge su laidos vedėju Vytautu Šapranausku. Abu tai daro taip sėkmingai, kad ypač aukšti šokių projekto reitingai yra nemenkas jų nuopelnas. O ar galima populiarumą pelnyti be patyčių ir įžeidimų laidos dalyviams?

Galima! Sakau, tai drąsiai, nes teko matyti du Ispanijos televizijos TV1 transliuotus analogiškos laidos sezonus. Per tą laiką ispaniškoji šokių komisija buvo ir kritiška, ir griežta, ir juokinga, ir apsipykusi tarpusavyje. Jos nariai karts nuo karto palikdavo TV studiją ir sėkmingai vėl į ją sugrįždavo. Bet nė karto, nė vieno kartelio, nebuvo pravardžiuojamas nė vienas laidos dalyvis! Nors neidealių figūrų ir supainiotų šokio žingsnelių ispaniškame projekte buvo net daugiau nei lietuviškame. Spėju, kad pasiūlymai, kaip turi elgtis komisijos narys, buvo smulkiai surašyti „biblijoje“, kurią TV1 televizija įsigijo drauge su tarptautinio šokių projekto licencija „Dancing with the Stars“.

Pas mus gi televizija ir be jokių „biblijų“ patenkinta „Smorigino&Šapranausko efektu“. Susidaro įspūdis, kad naujame projekto sezone jiems leidžiama elgtis, kaip patys nori, o pastarojoje laidoje abu atrodė tiesioginio eterio stipriai apsvaiginti.

V.Šapranauskas jau beveik perlenkė lazdą laidydamas šeimos laidai neskirtus vulgarius juokelius, o nenorėdamas nuo jo atsilikti J. Smoriginas be skrupulų ėmėsi tobulo žmogaus kūrybos. Vienas veikėjas jau bandė sukurti ir aprašyti tobulos rasės žmogų, ar pamenate kuo tai baigėsi?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!