Ir apie tai šiuo metu dažnai pagalvoju: o kas bus, jei bus, ir kaip bus? Ne, ne dėl to nebaigsiu mokyklos, kad mokytis tingiu, ar kvaila esu, o dėl to, kad kiti savo ginklais žvangina pasauliui. Ir kaip jaustis, kai esi jauna, veikli ir tiki savo ateitimi, o ją staiga nori pasiglemžti tai, kas išvis pasauliui nei vienos gyvybės nedavė, tik tūkstančiais naikina?

Visada turėjau ateities svajonių, tikslų, norėjau viską kurti laisvai, nevaržomai, o dabar pradeda bauginti mintys apie tai, jog nieko nesulauksiu ir būsiu beprasmiškai pašauta, nors čia iškyla ganėtinai retorinis klausimas: ar būti pašautam yra beprasmiška? Aš šiandien svarsčiau, ar geriau kankinčiausi, bet turėčiau šansą išlikti gyva, ar geriau mirčiau be didelių fizinių, bei moralinių kančių? Negaliu sau į tai atsakyti, pasirinkdama vieną variantą, preliminariai svarstau, bet nieko iš to neišeina.

Ir kaip jauniems žmonėmis pasinerti į nežinią? Mes tik skaitome apie karus, juos analizuojam, bet jeigu karų, žiaurių žudymų laikotarpiu gyvensime patys? Kaip kurti dabar taip idealizuotą optimistišką ir laisvamanę asmenybę, kaip save ugdyti ir motyvuoti, kai į galva vis peršasi mintys: kam aš tai darau? Nejaugi mums reikia būti kurčiais čiabuviais ir nemąstyti apie tai, kas mūsų laukia rytoj? Ir kodėl niekas nesugeba tiesiai šviesiai, pavyzdžiui, pasakyti – karas bus, saugokitės, nejaugi bijodami visuomeninio sąmyšio lyderiai rizikuoja žmonių gyvybėmis ir ne tik jomis?

Jie rizikuoja viskuo – morale, tėvyne, laisve, patriotizmu, vertybėmis, kurios yra visa ko pagrindas. Jie ardo mūsų dabartį ir mūsų ateitį, „plauna“ smegenis vien dėl to, kad mes esame „žemesni“ už juos, nors dauguma neturi net menkiausio suvokimo, kaip yra išties.

Ir galiausiai, kam viso to reikia? Tik tam, kad Vladimiras Putinas būtų kaip Stalinas ar Hitleris? Pamąstykime. Ir atsakykime kiekvienas sau, kuo mes gyvename šiandien ir kuo gyvensime rytoj. Nejaugi nesinori keistis? Pradėkite gyventi, nes rytojaus gali ir nebūt!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!