Kadangi skaičiuoti dauguma sugeba puikiai, tai nesunkiai galima paskaičiuoti, kad pagimdžiau labai jauna. Dukra jau beveik užaugusi, dar 2 metai ir išvyks studijuoti. Aš galiu pradėti gyventi tik sau, juk visą savo jaunystę buvau atsakinga dar už vieną žmogutį.

Ir dabar pamąstykime... Jei aš ištekėčiau... Pirmiausiai, vyras gali norėti vaikų. Aš nežinau, ar esu pasiruošusi gimdyti. Pirmiausia todėl, kad aš gimdžiau prieš 16 metų, bijau vaiko apsigimimo rizikos. Antra, aš nuo 18 metų auginau vaiką, ir dabar vėl reiktų iki 50 metų auginti vaiką. Gal tai ir egoistiška, bet aš noriu kažkada „pagyventi ir sau“.

Jei vyras jau turės vaiką (ų) iš prieš tai buvusių santykių, tai galbūt jau jis nebenorės, kad gimdyčiau. Bet tada iškyla kita problema: vyrų vaikų moterys dažniausiai nepamilsta (dauguma moterų gali pradėti ginčytis „aš myliu savo vyro vaikus ir pan.“, bet tik vienetai nuoširdžiai tai pasakys, didžioji dalis norėtų, kad vyras turėtų vaikų tik su ja). Kaip matote, gimdyti aš nebežinau ar noriu, vyro turinčio vaikų irgi nenoriu.

Dar viena priežastis – susituokus buitis užkraunama ant moters pečių. Aišku, galima teigti santykių lygybę, abu gali rūpintis buitimi ir pan., bet, kad ir kiek bediskutuotume šia tema, buitimi beveik visada rūpinasi moteris. Klausimas, ar man to reikia?

Na, o jei išspręstume šias santuokos kliūtis, yra dar viena: kuo daugiau metų – tuo didesni reikalavimai antrajai pusei.

Rašinio tema „Aš nenoriu ištekėti“, todėl rašiau, kodėl nenoriu susisaistyti šventais santuokos įžadais. Galbūt kada nors paskelbsite temą „Kodėl aš ištekėjau“ ir aš taip pat galėsiu parašyti ta tema. Juk gyvenimas toks nenuspėjamas – kas šiandien atrodo juoda, rytoj gali tapti balta.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Ir tada jie gyveno ilgai ir laimingai...“ Paprastai būtent taip baigiasi pasakos, jau nuskambėjus bažnyčioms varpams, skelbiantiems apie į bažnyčios kiemą išėjus naujus jaunuosius. O ar galima tokia pabaiga, kai pora vieną dieną tiesiog nusprendžia, kad nuo šiol visą likusį gyvenimą praleis kartu?

Šiais laikais žmonės vis dažniau neskuba susieti gyvenimų oficialiai – juos stabdo ne tik baimė, ar tikrai rado žmogų, su kuriuo praleis visą gyvenimą, bet ir būsima finansinė atsakomybė už kitą žmogų, noras nepaklusti nusistovėjusioms visuomenės taisyklėms.

Tuo metu noriai ant piršto maunantys vestuvinį žiedą dažnai sako, kad jiems šis prieš artimuosius ar Dievą ištartas įžadas yra svarbus, garantuoja ir saugumą, galų gale – patogumą, pavyzdžiui, auginant vaikus. Dažnai gajus požiūris, kad ištekėti nori ypač moterys, svajojančios pasipuošti balta suknele... Ar tikrai?

Klausiame Jūsų – ar santuoka būtina laimingai meilei? Kodėl apsisprendėte savo santykius sutvirtinti santuoka, o gal galite pasidalinti rimtomis priežastimis, kodėl to daryti nereikėtų? Paneikite mitą, kad visos moterys svajoja ištekėti, o vyrai bijo vesti!

Konkurse galite dalyvauti iki gruodžio 19 d. trimis būdais – siųsdami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Santuoka“, ar naudodamiesi nuorodomis žemiau. Nepamirškite nurodyti el.pašto adreso!

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti čia:


Taisyklės:

1. Konkursas vyksta nuo nuo lapkričio 28 d. iki gruodžio 19 d.

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a 2014 m. gruodžio 22 d. burtų keliu iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.

4. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.

5. Prizas – 3 knygos: „Nepriekaištingos knygų idėjos“, „Patiekalai šeimai“, „Būstas užmiestyje: sodybos, vilos, vasarnamiai“.

Prizas į pinigus nekeičiamas ir negali būti padovanotas kitam asmeniui, prizą gauna tik laimėjęs asmuo.

6. Žaidimo organizatoriai UAB „Delfi“ pasilieka teisę keisti žaidimo taisykles.

7. Žaidimo organizatoriai turi teisę pašalinti žaidėjus sukčiavimo atveju.