Į šį klausimą jau daug metų bando atsakyti politikai, žurnalistai ir daugelis kitų žmonių. Ir, žinoma, vienareikšmio atsakymo nėra. Mano nuomone, žmonės laimės sąvokai yra suteikę daugybę prasmių. Na, tarkime, Viduramžiais laimė reiškė vien išgyvenimą per marus, karus ir t.t.

Ar galima išmokti laimės? Rimti žmonės mano, kad taip – galimybės susikurti gerą aplinką gali padėti mums pagerinti savo nuotaiką. Kada žmogus pasijunta laimingu? Pabandykime tas priežastis išvardinti.

Laimingas žmogus yra tas, kuris:

Myli – meilės jausmas, kuris žmogų nukelia visai į kitą pasaulį, į rožinį pasaulį.  

Bėgioja – galite net nevaikščioti į sporto salę, bet du kartus per savaitę išėję pabėgioti duosite savo kūnui jėgų. Be to, jei geriate, pasistenkite bent tris dienas per savaitę negerti.

Mąsto pozityviai – optimistų kraujo spaudimas yra visada mažesnis nei pesimistų. Jei Jums užplūsta pykčio protrūkiai, pasistenkite rasti būdą, kaip juos įveikti.

Valgo vaisius – nes jie gamina aminorūgštis, kurios yra geros psichologinės būsenos pagrindas. Be to, vaisiai stiprina imuninę sistemą.

Padeda kitiems – įvertinkite, kaip gera kartais kam nors padaryti gerą darbelį. Pavyzdžiui, tiesiog užleisti vietą autobuse ar padovanoti gėlę. Kartais tai suteikia gerą jausmą ir leidžia pasijusti nuostabiai.

Žino, kada reikia ilsėtis – pabandykite išsimiegoti bent septynias valandas per parą, tai padarys Jus fiziškai stipriu, budriu ir prailgins Jūsų gyvenimą. Tačiau neužmirškite užsistatyti žadintuvo – pernelyg didelis gyvenimo kiekis trumpina gyvenimą. Tie, kurie miegojo daugiau kaip aštuonias valandas per parą, jautėsi taip pat, kaip ir tie, kurie miega keturias ar mažiau...

Mėgsta bendrauti – žmonės, kuriems būtina būti grupelėje, yra komunikabilesni. Iš esmės santykiai tarp žmonių yra svarbiausia laimė. Laimingiausi vis dėlto yra žmonės, kurie leidžia laiką su draugais. 

Turi naminį gyvūną – kartais užtenka vien pasižiūrėti į savo šunį, ir tai tau suteikia šypseną ir netgi įkvepia darbui.

Pats priima sprendimus – ar jums patinka, kai kas nors už jus sprendžia, ką reikia padaryti, kokius darbus ir t.t. Tie, kurie sugeba patys priimti sprendimus ir kurti savo aplinką, jie yra savo likimo kalviai ir kaip sakoma: kaip pasistatysi, taip ir gyvensi.

Tai yra tik kelios priežastys, kodėl mes kartais tampame laimingi. Na, o dabar pereikime prie pagrindinio klausimo - ar mokame būti laimingi? Mokėti būti laimingu - kas tai yra?

Kada tampame laimingi - kai laimime loterijoje. Laimė yra neplanuota ir iš mūsų trykšta džiaugsmas, ir mes nevaldomai ir nevaržomai džiaugiamės, ir sakome, kad esame labai laimingi, tačiau ar nevertėtų laimę paskirstyti?

Tarkime, Jūs savo laime dalinatės su kitais žmonėmis, kurie tos laimės gal ir nepatiria, o Jūs, suteikdami jiems laimės, padarote pasaulį šviesesnį ir laimingesnį. Tai gali pasirodyti labai sunku, bet prie visko galima priprasti.

Daugumai tai gali pasirodyti absurdiška - kodėl aš turiu dalintis savo laime, bet pagalvokime, kai Jūs esate laimingi, tai patiriate tik Jūs, o kai Jūs dar ir dalinatės, jūs esate jau stiprus žmogus ir mokate būti laimingas, nes mokate laime dalintis.

Taigi būkime laimingi ir užkrėskime džiaugsmu ir laime kitus, ir pasaulis šypsosis jums.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!