Klausiame Jūsų – gal ir jūs norite pasidalinti savo sėkme lieknėjant? Papasakokite, kaip Jums tai pavyko, kiek kilogramų numetėte ir kokių priemonių ėmėtės. Galbūt lieknesnis kūnas pakeitė Jūsų gyvenimą – labiau pasitikite savimi ir pavyko daugiau pasiekti?

Pasidalinkite savo patirtimi – vienam iš tai padariusių įteiksime Neal D. Barnard knygą „Gydantis maistas, aštrus protas: efektyvūs mitybos būdai, gerinantys atmintį ir smegenų veiklą“!

Tinkama mityba gerina bendrą sveikatos būklę, o tam tikri maisto produktai – turintys energijos užtaisą – gali apsaugoti smegenis, pagerinti jų veiklą, netgi gerokai sumažinti riziką susirgti smegenų ligomis. Šioje knygoje garsus amerikiečių gydytojas dr. Nealas Barnardas, remdamasis klinikiniais tyrimais, pateikia naujausių mokslinių duomenų ir siūlo novatoriškus atminties stiprinimo ir smegenų sveikatos išsaugojimo būdus.

Autorius pataria, kurių produktų reikėtų padauginti savo valgiaraštyje ir kurių vengti, nurodo proto lavinimo ir fizinius pratimus, darančius teigiamą įtaką smegenų veiklai. Nealo Barnardo siūloma programa ne tik suaktyvins smegenų veiklą, bet ir padės išvengti tokių rimtų ligų kaip Alzheimeris, insultas, pagerins aktyvumą, miego kokybę, sumažins nervingumą ir padės sutelkti dėmesį.
Knygoje sužinosite: 1) kokie kasdieniai produktai ir valgiai turi įtakos jūsų atminčiai; 2) koks alkoholio ir kofeino ryšys su rizika susirgti Alzheimerio liga; 3) kodėl pieno produktai ir mėsa kelia pavojų mūsų atminčiai; 4) kokios naujausi tyrimai atlikti nuodingų metalų srityje: pavyzdžiui, kaip mūsų organizmą veikia aliuminis, randamas virtuvės reikmenyse, skardinėse ir kt.

Knygoje – detalus valgiaraštis su pusryčių, priešpiečių, pietų patiekalais, receptai ir patarimai, kaip taupyti laiką virtuvėje ir išlikti sveikiems.

Konkurso taisyklės:
1. Konkursas vyksta nuo nuo birželio 15 d. iki liepos 6 d.;
2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;
3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a 2015 m. liepos 7 d. iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojai skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.;
4. Konkurso prizas – Neal D. Barnard knyga „Gydantis maistas, aštrus protas: efektyvūs mitybos būdai, gerinantys atmintį ir smegenų veiklą“;
5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.

Laukiame Jūsų pasakojimų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vasara“, mintimis taip pat galite pasidalinti spausdami ant pilko mygtuko apačioje iki birželio 18 d.

Skaičius ant konkurso nuotraukos rodo, kiek žinučių žmonės jau atsiuntė bei kiek dienų liko iki konkurso pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją