Tačiau svarbiausias klausimas būtų, ar turi namuose televizorius ir ar į juos kada nors pasižiūri, nes žinia, kad natūroje vaizdas būna kiek kitoks.

Kažkada teko girdėti, kaip Edita Mildažytė išsitarė apie kautynes su stilistais, kurios visuomet baigdavosi jos pralaimėjimu. Labai gaila, bet jei jau tokia moteris sudeda ginklus, ką jau kalbėti apie kitas...

Na, bet žodžiai be pavyzdžių ir liktų tik plepalais. Pradėsiu nuo Beatos Tiškevič. Stebeilijuosi į jos drapanas ir dažniausiai bandau įsivaizduoti, ar įmanoma labiau sudarkyti žavią, originalią moterį?

Šventiniame laidos „Atspėk dainą“ įraše pamačiusi ją su juodomis piemenėlio kelnėmis ir kepaliušiuku ant galvos, negalėjau patikėti savo akimis. O dar tas tautinis bantas, kuris rodės paskubomis nukabintas nuo ryšulio balionų ir paskolintas laidos vedėjai. O jau kirzukai! Kai aktorė ėmė strapalioti, kaip pionierius iš Timūro būrio, įkyriai ėmė smelktis mintis, ar tik ne parodijų laidą stebiu?

Užkliūva ir Rasos Tapinienės „aprengtumas“. Man labai graži jos paaugliška figūra, tačiau kai ji stovi arba sėdi atkišusi įspūdingas laives-aukštakulnius, mane apima linksmumas, nes atrodo, kad ji tuos batelius vogčiomis išsitraukė iš mamos spintos ir oriai demonstruoja.

Ir daugiau laidų vedėjų kažkodėl kankinamos proginiu-vakariniu apavu.

Viešpatie Dieve, na koks čia stilius, ar tikrai reikia tokiame darbe 15 cm špilkų, kai pilna labai dailių ir stilingų batelių su daug žemesniais kulniukais?

Grįžtant prie minėtos vedėjos, labai įdomiai atrodė jos mergaitiška suknytė su stačiais mėlynais sparneliais ir pilku maišu-terba-gūžiu po kaklu, vis laukiau, kieno snapas kyštels iš ten... O ko verta balta suknutė! Kamera kažkodėl slidinėja iš taip arti, jog aiškiai matosi, kad rūbelio pečiai yra visai kitoje vietoje, nei jo dėvėtojo, todėl pūpso neaiškūs darinėliai. Ir kažkodėl labai preciziškai filmuojamos įspūdingos liemenavimo siūlės suknelės nugaroje, kurių paskirtis per amžių amžius buvo viena – išryškinti moteriškus privalumus. Atsiprašau, jeigu tokie yra. Kitu atveju vaizdas kartojasi – paauglė su mamytės suknele. Beje, paskutinį kartą matyta ponios Rasos apranga labai patiko, turiu galvoje, švarkelį su gėle.

Nebeliko ekrane simpatiškosios ugniaplaukės Astos Stašaitytės, kuri, deja, irgi dažnai buvo įvelkama į romų skonio apdarus. Kažin, gal yra kokia tikimybė, kad Aušra Kilkuvienė mažiau pasiduoda stilistų komandoms, nes jos apranga tikrai daug inteligentiškesnė.

Dar vienas vaizdelis iš Eurovizijos atrankos konkurso. Manau, jei tai mielai, žvitriai vedėjai būtų buvę leista pasirinkti rūbą, ji nebūtų sliuogusi į solidžios matronos bordo spalvos suknelę atidengtu vienu petimi ir neišpasakyto ilgio pirštinėmis, skirtomis paslėpti vystančias rankas. O jaunystė padarė savo ir mergina taip linksmai linkčiojo ir mostigavo rankomis, kad buvo panaši į tarnaitę, atnešusią smetoninei poniai pintinaitę su kaimo gėrybėmis...

Kad jau tiek įsivažiavau, norisi dar vieną pastebėjimą padaryti. Nežinia ką bandančias nuginkluoti špilkas jau minėjau, dar norėtųsi paklaust, ką norima pasakyti kruvinomis, kaip iš lūpų dažų reklamos, lūpomis ir ar būtina vis švysčioti savo nuogomis, kad ir gražiai sutvarkytomis, pažastimis, juk ne į „Mis Bikini“ susirinkom. Ir tais iškilumais jau pasisotinom per dvidešimt penkerius metus...

Mane nesunkiai galima apkaltinti neišmanymu, aš nesu labai išsilavinusi žiūrovė, bet kam dar skirtos tokios televizijų laidos ir jų vedėjų plunksnos, jei ne tokioms, kaip aš.

Mano sūnus, pvz., televizorių įsijungia tik amerikietiško futbolo rungtynes pažiūrėti, o jis, beje, yra baigęs du geriausius Lietuvos universitetus.

Žodžiu, stilistams ir stilistėms linkiu nuoširdžiai pagalvoti apie savo ištikimiausius žiūrovus ir žiūroves, jau vien dėl laidų reitingų galėtumėte pasistengti mažiau mus šiurpinti ir juokinti.

Man sunku įsivaizduoti, kad nors viena save gerbianti laidų vedėja svajoja apie tai, kad į ją taip žiūrėtų, kad pamirštų klausytis.Visoms joms – gražioms, protingoms, išsilavinusioms, charizmatiškoms, mėgstamoms ir mylimoms – norisi sušukti: siųskit velniop tuos stilistus, kurie iš jūsų padaro karikatūras.

Ar jūs pačios nežinote, su kokiais rūbais, bateliais, aksesuarais atrodote gražiausiai ir labiausiai save atskleidžiate?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo patirtimi ar nuomone? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: