Skaitytojas Valentas stebėjosi, kas išdavė leidimą atlikti darbus Kęstučio g., „kai visi žmonės miega“.

„Buvo skambinta ir 112. Niekas nesureagavo. Tik pasakė, kad jau yra gautų nusiskundimų, bet viskas buvo daroma toliau“, – piktinosi jis.

Valentas pasidalijo ir nuotraukomis bei vaizdo įrašu, iš kurio matyti, kad darbai iš tiesų atliekami vakare, jų metu girdimas nemenkas triukšmas:

DELFI kreipėsi į Vilniaus savivaldybę, kurios Miesto ūkio ir transporto departamento Susisiekimo komunikacijų skyriaus vedėjas Arūnas Visockas nurodė, kad vakare darbai atliekami siekiant išvengti spūsčių ir užtikrinti sklandų viešojo transporto eismą pagrindinėse miesto gatvėse.

„Važiuojamosios dalies ženklinimo, gatvių asfaltavimo ir remonto, požeminių komunikacijų remonto darbus rekomenduojama vykdyti darbo dienomis nakties metu. Darbus Kęstučio gatvėje vykdžiusiai bendrovei buvo leista nuo liepos 18 -19 d. 22 val. iki liepos 19 val. 6 val. vykdyti darbus nakties metu, nuo kai eismo intensyvumas sumažėja iki minimumo, nustoja veikti viešojo transporto maršrutai“, – nurodė A. Visockas.

Pasak savivaldybės atstovo, savivaldybė rangovus kiekvienu atveju įspėja, atliekant darbus įvertintų darbų skleidžiamo triukšmo poveikį aplinkai – ties darbų zona esantiems pastatams. Jei tai yra gyvenamosios paskirties pastatai, ir gaunamas pranešimas apie neigiamą triukšmo poveikį gyventojams, darbus stabdyti, juos pratęsiant išeiginėmis ir švenčių dienomis, dienos metu.

„Gyventojų Vilniaus miesto savivaldybė atsiprašo už laikinus nepatogumus ir ypač prašo būti atlaidiems darbų metu. Apie konkrečius eismo ribojimus savivaldybė iš anksto bendruomenę informuoja atskiru pranešimu“, – sakė A. Visockas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)