Jį organizavo Varėnos kultūros centro Valkininkų filialas. Renginys prasidėjo šventiniu minėjimu, kurio pradžioje nuskambėjo V. Kudirkos „Tautiška giesmė“. Renginį vedė Evaldas Mankevičius. Susirinkusiuosius sveikino Valkininkų klebonas Bronius Krakevičius.

Varžybų atidarymo metu vyr. teisėjas Povilas Varanauskas trumpai supažindino su taisyklėmis ir palinkėjo  sėkmės bei įdomių kovų. Turnyro dalyviai buvo suskirstyti į tris grupes: jaunučių iki 15 m., moterų ir vyrų. Varžyboms buvo atiduota daug jėgų ir pralieta daug prakaito, todėl dauguma kovų buvo įtemptos ir įdomios.

Merginų grupėje nugalėtoja tapo Evelina Raulušaitienė (Valkininkai), įveikusi antros vietos laimėtoją Gintarę Česnulevičiūtę (N. Valkininkai), Rasa Politikaitė (Vilnius) džiaugėsi trečia vieta.

Vyrų grupėje varžybų finale savo pajėgumą įrodė ir nugalėtoju tapo Nerijus Baublys (Perloja), antrą vietą užėmė Nerijus Kavaliauskas (N. Valkininkai), trečias buvo Romualdas Rakauskas (Valkininkai).

Jaunučių iki 15 m. grupėje, po atkaklių kovų, pirmą vieta užėmė Aurimas Jankūnas (Valkininkai), antras liko Airidas Jankūnas (Valkininkai), Dainiui Karanevskiui (N. Valkininkai) atiteko trečioji vieta.

Visi nugalėtojai buvo apdovanoti UAB “Infinity Deco” medaliais ir diplomais.

Renginio metu veikė net dvi parodos: Valkininkų bibliotekos spausdinių „Tėvyne, tu gražiausias pasaulyje altorius“ ir Valkininkų vidurinės mokyklos moksleivių piešinių paroda.

Organizatoriai dėkoja rėmėjui, padėjusiam įsigyti Valkininkų filialui stalo teniso stalą, Nerijui Kavaliauskui už paskolintą antrą stalo teniso stalą, teisėjams ir žaidėjams už dalyvavimą turnyre, Valkininkų bibliotekai ir Valkininkų vidurinei mokyklai už parodas.