Nors prie kapinių vartų ir yra eismą draudžiantys ženklai, tačiau jų niekas nepaiso. Taip pat prie vartų yra nurodytas telefono numeris, kuriuo reiktų kreiptis, norint įvažiuoti į kapinių teritoriją ar gauti raktus. Kapinių vartai, nors ir turi spyną, kiek teko matyti, niekada nėra rakinami. O užtektų pamokėti keliolika eurų per mėnesį prie kapinių gėles nuolat čia pardavinėjančioms moterims, kurios į teritoriją įleistų tik esant būtinybei: atvykus su sunkiai vaikštančiu keleiviu ar norint nusivežti žemių ant artimųjų kapo, ir būtų tvarka. To, žinoma, nereiktų, jei patys gyventojai būtų supratingi ir jaustų pagarbą mirusiesiems.

Yra puikiausia aikštelė prie pat kapinių – vietos čia tikrai visada yra. Tačiau kai kuriems yra daug patogiau privažiuoti prie pat kapo automobiliu, palaistyti gėles, apsitvarkyti ir patogiai išvažiuoti. Tokių vaizdų kaip Prienų kapinėse nesu niekur matęs.

Dienos metu kapinėse galima suskaičiuoti dešimt ar daugiau automobilių. Juk turi būti bent minimali pagarba atgulusiems amžinojo poilsio. Šiuo laišku nesiekiu, kad būtų nubausti automobilių vairuotojai. Norisi, kad šitaip besielgiantys žmonės, perskaitę šį tekstą, tiesiog susivoktų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!