Šventė Valkininkuose

Tik moterims skirtos dvi šventės per metus: Tarptautinė moters diena, švenčiama kovo 8-ąją ir Motinos diena, švenčiama pirmąjį gegužės sekmadienį.

Vyrai galėtų pasipiktinti, kad jiems dėmesio skiriama mažiau (vyriškų profesijų šventės anaiptol nėra visų vyrų šventės). Pirmasis birželio sekmadienis paskelbtas Tėvo diena, tačiau, ko gero, tikrai maža šeimų, kuriose ši šventė yra švenčiama. Galbūt dėl to, kad šventės laikomos sentimentaliu dalyku, kai žmonės dalijasi savo jausmais. O vyrai iš mažens mokomi, kad tikram vyrui sentimentalumas turi būti svetimas. Bet vyrai, kaip ir moterys, nori dėmesio, padėkos, tad tikrai nudžiugtų sulaukę nedidelės dovanėlės ar tiesiog sveikinimo nuo savo vaikų ir žmonų.

Naujųjų Valkininkų kaimo vaikai nusprendė, kad tėvelius taip pat reikia pasveikinti. Susirinkę sekmadienio popietę, pakalbėję, koks svarbus ir kiek daug jų gyvenime reiškia tėtis, iškeliavo į kaimelio gatves, pasveikinti visų sutiktų tėvelių. Savo pačių surinktomis pievų gėlių puokštėmis ir gražiais žodžiais tą dieną pradžiugino ne vieną sutiktą kaimo tėvą bei Vilniaus Universiteto ligoninės Santariškių klinikų Reabilitacijos, fizinės ir sporto medicinos centro Valkininkų kardiologinės reabilitacijos skyriuje besigydančius tėčius.

Tikimės, kad šis gražus Naujųjų Valkininkų vaikučių pavyzdys užkrės ir kitus puoselėti šią tradiciją, juk tėčius, kaip ir mamas reikia gerbti bei mylėti, nes ne be reikalo senolių išmintis sako, kad „už tėvo galvos vaiko nė plaukas nenukrinta“.

Varėnos kultūros centro Valkininkų filialo meno vadovė Sigita Švedė

Tėvo diena Žemaitijoje

Birželio 2-ąją dieną į Dubysos motokroso trasą šalia Tytuvėnų rinkosi sportininkai ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos bei Rusijos. Čia vyko Lietuvos motokroso taurės trečiasis etapas skirtas Tėvo dienai paminėti.

Iš visos Lietuvos suvažiavusios minios sporto fanatikų stebėjo dėl varžybų taurės nuožmiai besivaržiusius motociklininkus ir keturračių vairuotojus. Kol skaisti vasaros saulė glostė žiūrovų galvas, trasoje gaudžiant tuzinams variklių į orą kilo ne tik dulkių debesys, bet ir varžybų dalyviai – galingi plieniniai žirgai bent kelioms akimirkoms nugalėdavo žemės trauką.

Varžybose dalyvavę sportininkai buvo suskirstyti net į 17-ką klasių, iš kurių keturios keturračių, likusios motociklų.

Laurynas Stankus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją