Sostinėje gyvenantys mažamečių tėvai naktį laukė, kol išmuš vidurnaktis ir pagaliau ateis sausio 12 d., 00.00 val., kai turėjo prasidėti vaikų registracija į darželius. Vis dėlto, DELFI redakcija sulaukė daugybės tėvelių skundų, kad sistema „lūžta“ ir vaiko užregistruoti neįmanoma.

Pirmadienio rytą Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas socialiniame tinkle atsiprašė tėvelių. Jis teigė, kad registracija neveikė dėl kol kas nežinomų techninių priežasčių. Meras minėjo ir tai, kad galima neatmestina ir išorės intervencija į informacinę sistemą.

Vis dėlto į DELFI kreipėsi mama, kuriai bemiegę naktį pasisekė – ji mano, kad jai vaiką į darželį užregistruoti pavyko. Tiesa, neaišku, ar dėl kitiems tėveliams kilusių bėdų, ši registracija galios.

DELFI skaitytoja (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – DELFI) pasakojo, kad jai savo vaiką galimai pavyko užregistruoti sausio 12 d., apie 1.30 val.

„Aš nuo 22 val. vakaro viską įsijungiau ir prieš 00.00 val. man buvo telikęs paskutinis žingsnis – „Vaiko registravimas“. Galvojau, kad išmušus 00.00 val. aš paspausiu mygtuką ir viską padarysiu, kad vėl nereiktų iš naujo visko daryti. Kol laukiau dvylikos, visi pradėjo sakyti, kad iš viso negali įeiti į savivaldybės puslapį.
Mes su vyru sulaukėme 00.01 val. ir aš paspaudžiau (jau anksčiau įjungtame lange – DELFI) „Registruoti vaiką“. Iš pradžių puslapio „neužkrovė“, paskui rodė „Error“, vėliau – „Reload“. Vyras žaidė žaidė, ir gal kai jau buvo apie 1.30 val. ar prieš 2 val. (...), jis sako – „Žiūrėk, čia kažkokią lentelę atidarė“. Kadangi prieš tai buvau pasižiūrėjusi vaizdo įrašą, kaip reikės vaiką užregistruoti, kaip atrodo registracija, staigiai pradėjome tai daryti“, – pasakojo mama.

Ji teigė, kad jai keista pasirodė, kad nebuvo galima pasirinkti seniūnijos, tik savivaldybę, surašyti asmeninius duomenis, pasirinkti darželius. Visą informaciją pateikus ir paspaudus varnelę, kad duomenys teisingi, moterys pamatė užrašą, kad registracija yra nepatvirtina, nes atsakymo nepateikia registrų centras. „Galvojau, gal ryte pradės dirbti tas Registrų centras ir tada bus galima pasižiūrėti“, – sakė ji.

Vis dėlto, sistemoje mama pamatė, kad nurodoma, kad vaikas užregistruotas: „Mes pasižiūrėjome skiltį „Vaiko buvimas eilėje“ ir čia jau buvo atsakymas, kad „Eilės generuojamos“. Buvo nurodytas vaiko vardas, pavardė, ir kad jis užregistruotas sausio 12 d. Įdomu tai, kad kai mums pavyko, žiūrėjome, ką komentuoja žmonės ˜– kažkas iš tėvų rašė, kad nuo pusės 2 iki 2 val. puslapis jam taip pat atsidarė, ir jis rašė tą patį – vaiką priregistravo, bet registrų centras to nepatvirtino“.

Moteris prisipažino besibaiminanti, kad registracija bus anuliuota. „Baisu, mes lygiai taip pat sėdėjom, su vyru esam visiškai jauna šeima, pažinčių jokių neturim, abu piemenaičiai ir mums tiesiog pasisekė (...). Ir mes drebančiomis rankom pradėjom registruoti, o dabar irgi – o kodėl turėtų anuliuoti, jei pavyko?“

Vilniaus savivaldybėje pasirodė pranešimas spaudai, kuriame nurodoma, kad „šiuo metu vaikai į darželius neregistruojami, o tų, kuriems pavyko užsiregistruoti, prašymai bus anuliuoti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)