Tą dieną Vinco Kudirkos progimnazijoje moksleiviai ir mokytojai buvo pakviesti į piešinių parodos „Laisvės pėdutės“ atidarymą mokyklos informacijos centre, pasidžiaugta, kad kita moksleivių darbų paroda „Laisvės dėlionė“ (vadovė A. Koryznė) eksponuojama viešosios bibliotekos „Spindulio“ filiale.

Noriai kudirkiečiai prisijungė ir prie akcijos „Tautinę giesmę giedokim kartu“ ir prie savo mokyklos 12 val. sugiedojo „Tautišką giesmę“, primindami aplinkiniams apie artėjančią šventę.

Po pamokų 7-8 klasių moksleiviai skubėjo į susitikimą su „Misija Sibiras‘11“ dalyve, „Delfi“ žurnaliste Egle Samoškaite, kuri mokiniams papasakojo apie žygio tikslą bei patirtus įspūdžius. Šios ekspedicijos pristatymas susilaukė didelio mokinių bei mokytojų susidomėjimo, renginyje panoro dalyvauti ir žemesniųjų klasių mokiniai. Moksleiviai atidžiai klausėsi pasakojimo apie tremtis, domėjosi, kiek truko žygis, kokių daiktų reikia vežtis keliaujant tokiu maršutu, kas buvo sunkiausia žygyje, kaip „kovojo“ su uodais, ar dar kartą ryžtųsi ten keliauti.

Mokykla yra dėkinga šios ekspedicijos dalyvei E. Samoškaitei, kad ji, aukodama savo laisvalaikį, jau antrą kartą atvyksta į mūsų mokyklą ir suteikia galimybę moksleiviams pamatyti, pajusti, išgirsti, prisiliesti prie savo istorijos. Juk Kovo 11-oji – ne tik plazdančios vėliavos.

Kovo 11-ąją mokyklos aštuntokai su mokyklos bendruomenės siūta trispalve juosta (jos ilgis 250 m) su V. Kudirkos „Tautiškos giesmės“ žodžiais dalyvavo Lietuvos trispalvės žygyje „Lietuva mūsų širdyse“. Su jais kartu nuo Sukilėlių kalnelio, kur buvo pagerbti 1863-ųjų metų sukilimo dalyviai, į Prisikėlimo aikštę bei Ch. Frenkelio vilą žygiavo ir kitų Šiaulių miesto gimnazijų bei progimnazijų mokiniai, studentai, kariai.

Nors šventinė diena buvo šaltoka, bet visus lydėjo gera nuotaika, o sušalusius žygio dalyvius kariai vaišino koše ir karšta arbata.