Kaip DELFI pasakojo vyras, praeitą savaitę Vilniaus „Rimi“, kuri yra Ukmergės g., jis nuėjo apsipirkti. Bevaikštinėdamas parduotuvėje, suvalgė saldainį, bet prie kasos parodė popierėlį kasininkei. „Darbuotoja viską suprato ir apskaičiavo, kiek aš turėsiu sumokėti už suvalgytą skanėstą“, – teigė jis.

Užmokėjęs reikiamą sumą, jau ruošėsi eiti savo keliais, kai nelauktai prie jo prišoko piktas apsauginis. Jis puolė pirkėją, pradėjo gąsdinti ir netgi viską stebėjusi kasininkė, pasak R. Kančio, prašė apsaugos darbuotojo nusiraminti.

Kai paaiškėjo, kad vyras už viską yra atsiskaitęs ir nesulaukė atsiprašymo už pažeminimą, jis nusprendė parašyti pareiškimą minėtos „Rimi“ administracijai. „Tačiau direktorė buvo šališka ir dievagojosi, kas būtų, jei visi taip pradėtų elgtis. Tačiau aš nenorėjau visko taip palikti, nes jaučiausi pažemintas ir apšauktas vagimi vidury baltos dienos. O juk tai tebuvo vienas saldainis!“, – susijaudinęs aiškino jis.

DELFI paklausus „Rimi“ atstovės spaudai Giedrės Bielskytės, kaip elgtis tokioje situacijoje, ji komentavo, kad yra neprieštaraujama klientų norui ragauti produktus. „Iš tikrųjų, suprantame, kad žmonės nori išsirinkti skaniausius saldainius, riešutus ar uogas, paragauti, patikrinti kokybę. Netgi patys organizuojame įvairias degustacijas, kad pirkėjai išsirinktų norimą produktą“, – DELFI tvirtino ji.

Tiesa, tuo pačiu pridūrė, kad pasitaiko situacijų, kai tai daroma piktybiškai. „Akivaizdžiai matome, kad žmogus bando pavalgyti, ragauja visus produktus iš eilės, pakuotes slepia kišenėse – tuomet parduotuvės darbuotojai įspėja pirkėjus to nedaryti“, – apibūdino blogąją savavališkų degustacijų pusę.

G. Bielskytė apgailestavo dėl pirkėjui nemalonaus incidento ir atsiprašė, tačiau kartu išsakė poziciją, kad suvalgytų saldainių neįmanoma vėliau pasverti ar nustatyti kainą pagal pakuotę.
„Todėl siūlytume pirmiausiai įsigyti, o ragauti paskui. Žinoma, jeigu ant pakuotės yra barkodas, tikrai neprieštarausime, jeigu klientas pirma užkąs ar atsigers, o paskui pateikęs pakuotę kasoje susimokės“ , – tvirtino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (552)