Nuo vidurdienio miestas šėlo. Prekybinėje mugėje viliojo šviežių gaminių aromatai, spalvingumu bei kruopštumu stebino tautodailininkų darbai. Atvykstančius į Sąjūdžio aikštę pasitikdavo pirmoji rungtis – porolono dėlionė. Užduotis – sudėti miesto herbą – gulbę.

Motosporto klubas „Žaibelis“, šiais metais švenčiantis 10-metį, surengė auto-moto parodėlę, kartingų pasirodymą, ir netgi mažųjų, dar tik būsimųjų vairuotojų varžybas elektromobiliukais.

Drąsiausieji galėjo išbandyti saugaus eismo simuliatorius: susidūrimo smūgį ar pasėdėti besiverčiančiame automobilyje. O ir motoakrobato pasirodymas nepaliko nė vieno abejingo, žiūrovai net ploti pamiršdavo triukus stebėdami.

Atsigavo jie nuo įspūdžių ir garsiau aplodismentai nuvilnijo, kai jaunuolis baigė motociklo šokį su merginomis ir tiesiog sudegino padangas, pasislėpdamas dūmų uždangoje. Paneryje kelios grupelės jaunimo žaidė paplūdimio tinklinį. O Meno mokyklos parkelyje norintieji dalyvavo įvairiose sportinėse rungtyse.

Krašto muziejuje veikė paroda „Jonava: istorija ir dabartis“, vyko edukaciniai užsiėmimai tiek vaikams, tiek suaugusiems. Apogėjų šventė pasiekė, kai miesto gatve išsidriekė eisena. Dalyvavo įvairiausios Jonavos įstaigos, organizacijos, tiek valdiškos, tiek privačios, saviveiklos, meno (dainų, šokių) kolektyvai, sporto klubai, politinės partijos, ugniagesiai-gelbėtojai, policininkai, medikai.

Margaspalvėje ir ryškiaspalvėje, gerai nusiteikusioje eisenoje galėjo keliauti kiekvienas jonavietis. Mokomojo pulko kariai Santarvės aikštėje išsirikiavo širdelės forma ir visi susirinkusieji vieningai išskandavo – „Mes mylim Jonavą!“

Visai šiai pakylėtai eisenai pasiekus aikštę, apdovanoti Jonavos šviesuoliai ir surengtas jiems skirtas koncertas. O šalimais linksmybės tik įsibėgėjo. Kariškiai parodė miestiečiams ginklus, rengė įvairias rungtis, kurios labai patiko jauniesiems miestiečiams – būsimiems miesto ir šalies gynėjams.

Ypatingo dėmesio sulaukė ir policijos komisariato pareigūnai, žymėję vertingus jonaviečių daiktus, dalinę bukletus. O kai kurie išbandė Girtuoklio akinius – tai akiniai, kuriuo užsidėjęs pasijunti, lyg vidutinio girtumo būtum. Kažin ar nors vienam su tais akinukais pavyko tiesiai paėjėti ir šonan nekryptelėti. Kam ir to mažai buvo, galėjo šalia įsikūrusiose kreivuose veidrodžiuose žvilgtelėti į save ir iš savo pasikeitusios figūros pasijuokti.

Vakarėjant „Geležinio vilko“ brigada parodė savo programą. Gudrieji galėjo sudalyvauti protmūšyje „Už Jonavą!“, o šventės pabaigoje Didžiajame koncerte linksmino grupė „Rollikai“ ir Irena Starošaitė. Ir, žinoma, vidurnakčio fejerverkai, kad mūsų miestas gražėtų ir švęstų dar daug daug metų.