Po šios žinios greitai pasipylė studentų bei jų tėvų priekaištai. Daugumos studentų tėvai, į šventę atvyks iš svečių miestų, taigi tai 26 d. progai užsisakė viešbučių kambarius visam savaitgaliui, o kur dar studentų užsakytos sodybos ir kavinės atšvęsti 4 metų triūsą. Viskas keičiasi, reikia viską atšaukti, ar perkelti, nes šventė perkelta...

Pasipiktinę studentai skambučiais užplūdo dekanato bei dekanės telefonus, tačiau supratimo nesulaukta.

Valdžios atsakas buvo toks: „Jeigu negalite atvykti į šventę nurodyta data, lauksime Jūsų kitą dieną ir atiduosime diplomą“... Kur supratimas ar atsižvelgimas į studentų poreikius bei norus... Atrodo, kad universitetas po 4 metų tiesiog nebeįpareigotas klausytis studentų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Komentarą pateikė Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Viešosios komunikacijos direkcijos vadovė Audronė Vilčiauskienė:

„Apgailestaujame, kad studentams teko patirti nepatogumų ir papildomų rūpesčių dėl diplomų įteikimų šventės datos perkėlimo. Studentų skaičius, kurie gaus diplomus, paaiškėjo tik po baigiamųjų darbų gynimo, tad siekiant sutalpinti absolventų tėvus ir svečius, kurių susirenka gausus būrys, buvome priversti pakeisti datas dviems grupėms.

Toks sprendimas buvo priimtas tik pasikalbėjus ir suderinus naują datą su šių grupių atstovais. Visiems studentams, kuriems ši data nebus tinkama, sudarysime galimybes gauti diplomą kitą dieną.“