Kadangi iki galo ji liko nesutvarkyta, neatnaujinti ženklinimai, nurodantys kaip organizuojamas eismas iki jos, manau, ne tik aš, bet ir dauguma vairuotojų susiduria su sunkumais ją pravažiuoti, ir kiekvienas tai daro kaip išmano pats.

Kas kelintą dieną pasitaiko tokių situacijų, kad spūstyje piko metu turi stovėti net Konstitucijos prospekte (tarp visokiausių manevrų užsikiša net ir Pedagoginio žiedas, nesenai ten įrengtoje pėsčiųjų perėjoje su BMW berods net buvo avarija, pasibaigusi merginos mirtimi, smulkių eismo įvykių net nesuskaičiuojama), nes dauguma automobilių minėtame nuvažiavime išsirikiavę tik į pirmąją eismo juostą juda labai lėtai, kol privažiuos naująjį žiedą, nors pagal gatvės plotį, likusį ženklinimą ant asfalto ir naujai pastatytus ženklus – išvažiavimas yra dviejų eismo juostų ir susiaurėjimas yra tik prieš pat „žiedą“ ar net „žiede“.

Vis dažniau atsiranda tokių vairuotojų, kurie imasi savavališkai eismą reguliuoti – stengiasi užblokuoti II-ąją eismo juostą, kad pirmoji judėtų kuo greičiau.

Taip nutiko ir užvakar, kai net „Smart“ taksi vairuotojas su savo žydrąja „Toyota“ ėmėsi tokio manevro, užimančio abejas eismo juostas ir nereagavo net į garsinį signalą apsispręsti, kuria eismo juosta pasirinko jis judėti. „Nissan“ mikroautobusiukas irgi bandė elgtis panašiai.  Galiu tik pasidžiaugti, kad viskas – kultūringai visiems pasikalbėjus pro atvirus langus, apsiėjus be keiksmažodžių ir užgauliojimų, manau, vis daugiau atsiranda supratingų vairuotojų žinančių ir važiuojančių pagal taisykles.

Ar nebūtų teisinga:
– jei yra dvi juostos – tai jomis abejomis ir galima važiuoti?
– jei yra susiaurėjimas – tai prieš pat susiaurėjimą mandagiai po vieną automobilį iš kiekvienos eismo juostos visi važiuoja toliau?
– važiuojama užimant vieną eismo juostą ir netrukdoma važiuojant dvejomis?

Gal yra atsakingų, kurie kuo skubiau spręs problemą šioje Vilniaus vietoje?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentaro dėl situacijos kreipėsi į Vilniaus savivaldybę. Ją pakomentavo Vilniaus savivaldybės Eismo organizavimo sk. vedėjas Tomas Kamaitis:

„Šiuo metu Lvovo gatvės atkarpa nuo Linkmenų gatvės iki Ukmergės gatvės estakados yra rekonstruojama. Darbus atlieka UAB „Akordas1“. Įrengiant minėtame objekte dangas mažo žiedo sankryžoje laikinas eismo organizavimas nuolatos keičiamas. Šiame rekonstrukcijos etape dėl važiuojamosios dalies dangos įrengimo nuvažiavimo kelyje nuo T. Narbuto ir Konstitucijos žiedinės sankryžos bus nustatyta kairės juostos pabaiga, į mažo žiedo sankryžą bus galima įvažiuoti tik viena eismo juosta. Tai reglamentuos kelio ženklai ir nukreipiamosios gairės.“

Po DELFI kreipimosi į savivaldybę, skaitytojas Aurimas pranešė, kas pokyčiai sankryžoje vyksta.