Vilniaus „Versmės“ katalikiškos gimnazijos bendruomenė yra ne kartą sulaukusi pagalbos kuriant mokyklą, todėl šis bėgimas – liudijimas, kad galime ne tik imti, bet ir duoti labiau stokojantiems. Kaip pabrėžė gimnazijos direktorė Violeta Ališauskienė, tai gerumo ir supratimo estafetė, kurioje nėra pralaimėtojų. Tai ir aukojimo kultūros ugdymas gimnazijoje.

Penktadienį 11.45 val. prasidėsiančiame pirmajame „Gelbėkit vaikus“ solidarumo bėgime dalyvaus ne tik Vilniaus „Versmės“ katalikiškosios gimnazijos moksleiviai, mokytojai bet ir mokinių tėveliai. Bendruomenė solidarumo bėgimo trasai pasirinko Pasakų parką Vilniuje.

Kiekvienas solidarumo bėgimo dalyvis gaus „bėgiko kortelę“, klasėse ir mokytojų bendruomenėje surinktos aukos bus perduotos organizacijai „Gelbėkit vaikus“. Gausiausiai maratone dalyvavusi klasei rengiama staigmena.

Judėjimo negalią turintiems vaikams – speciali trasa

Solidarumo bėgime taip pat dalyvaus vaikai turintys judėjimo negalią, jiems bus skirta speciali trasa. Bėgimo dalyvius aplankys ir kartu bėgs garsus atletas, olimpinis čempionas Romas Ubartas, Lietuvos ilgų nuotolių bėgikas Česlovas Kundrotas ir maratonų bėgikė Diana Lobačevskė.

Gimnazijoje lankysis „Gelbėkit vaikus“ solidarumo bėgimo iniciatyvos vadovė Živilė Gribauskaitė.

Akcijoje dalyvauja ir VDU „Rasos“ gimnazija

Spalio 15 d. VDU „Rasos “gimnazija dalyvavo gerumo akcijoje „Junkis , bėk, padėk“ , kurią 1-ą kartą Lietuvoje organizavo visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“

Trečiadienio popietę, nepabūgę rudens lietaus ir šlapių bėgimo takų, apie 300 gimnazijos mokinių bei mokytojų sugužėjo į mokyklos stadioną garbingu tikslu – bėgti simbolinius Solidarumo kilometrus, kuriuos vėliau pavertė pinigine išraiška. Surinkta parama bus atiduota „Gelbėkit vaikus “ organizacijai ir jie pirks mokymosi priemones vaikų dienos centrams Lietuvoje ir mokinukams, lankysiantiems mokyklą Zambijoje, Mikutos kaime.

Kilnieji gimnazijos bėgikai vadovavosi visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vertybėmis: atsakomybe už kitą, sąžiningumu ir bendradarbiavimu, saugodami vienas kitą , bėgdami šlapiais stadiono takais. Su mokiniais bėgo ir gimnazijos direktorius, bei keletas linksmų ir niekad nepavargstančių mokytojų.

Akcijos organizatorė kūno kultūros mokytoja Dovilė Ūzienė apdovanojo visus dalyvius Solidarumo diplomais.

Nė vienas neliko nusivylęs, atvirkščiai – visi dalyviai, nors ir nuvargę , kai kurie nubėgę net 20 , kiti 6 ar 5 Solidarumo kilometrus šypsojosi ir buvo laimingi.

Visi džiaugėsi kad gali prisidėti , jog visi Lietuvos vaikai galėtų mokytis, o Zambijos vaikučiai turėtų ne vėjo perpučiamą pastogę, bet mokyklą, su knygomis, kėdėmis ir stalais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)