Vyras teigia, kad pastoliai nebuvo tinkamai pritvirtinti prie mokyklos sienos, nepaisant to, kad šalia jų kiekvieną dieną į mokyklą traukdavo būriai mokinių.

„Mokyklos direktoriui tas nerūpėjo, išskyrus tada, kai duodavo interviu vietos laikraščiams, girdamasis, kad įdėmiai apžiūri remonto darbus. O kad didžiuliai ir sunkūs statybiniai pastoliai niekur nepritvirtinti stovi pie mokinių tako ir prie įėjimo į valgyklos tarnybines patalpas bei gali įvykti milžiniška tragedija - apie tai negalvojo. Ačiū Dievui, kad viskas įvyko naktį, kol dar vaikučiai nėjo į mokyklą, kai milžiniški strelažai su baisiu trenksmu griuvo ant šaligatvio, kuriuo ryte turėjo eiti vaikučiai“, - rašo jis.

Jis pasakoja, kad nugriuvę pastoliai gulėjo visą dieną neaptverti, todėl vaikai lengvai galėjo susižaloti į aštrios skardos lapus ar susilaužyti kojas belaipiodami ant šių metalo griuvėsių.

Mokyklos direktorius: už tai atsakingi statybininkai

Tauragės Jovarų pagrindinės mokyklos direktorius Algirdas Kaminskis DELFI sakė, kad pastoliai nuvirto dėl sekmadienio naktį siautėjusios audros. Paklaustas, ar tiesa, kad pastoliai nebuvo pritvirtinti prie mokyklos sienų, direktorius atsakė, kad yra mokytojas, o spręsti apie pastolių pritvirtinimo stiprumą gali tik patys statybininkai.

„Generalinis rangovas yra statybinė įmonė iš Panevėžio, ir jie čia dirba. Kaip jie (pastoliai - DELFI) ten buvo pritvirtinti - jau ne man spręsti, aš gi mokytojas. Jeigu tai būtų dienos metu, tai čia turbūt triukšmo daugiau būtų buvę, dėkui Dievui, kad įvyko naktį. Iš ryto ieškojau pačių statybininkų, jų nebuvo, tai paskui po pietų aš juos pasigavau ir jie dabar jau nuėmė tuos pastolius“, - komentavo direktorius.

Pasak A. Kaminskio, jis apžiūrėjęs visą mokyklą ir neradęs nuplėštų ar kabančių pavojingų dalykų. Paklaustas, kaip vertina tai, kad pastoliai neišlaikė stipraus vėjo, direktorius atsakė, kad statybininkai turėjo geriau pasiruošti artėjančiai audrai.

„Statybininkai žinojo, kas laukia šeštadienį-sekmadienį, jie yra atsakingi už šitokius dalykus. Kalbėjau čia su kitais pažįstamais statybininkais, jie sako, kad ir labai stipriai įtvirtintus (pastolius - DELFI) galėjo vėjas nuversti“, - sakė A. Kaminskis.

Jo teigimu, šie pastoliai jau yra surinkti ir šioje vietoje daugiau nebus pastatyti, mat darbai yra baigti. Šiuo metu pastoliai įrenginėjami kitoje mokyklos pusėje.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją ir nuotraukas!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją