Lapkričio trisdešimtą dieną Kupiškio rajono Šepetos Almos Adamkienės pagrindinėje mokykloje Agnė Lukošiūnaitė surengė mokiniams autorinį nemokamą koncertą. Pakvietė pabūti su ja ir jos dainomis. Dainos apie meilę, gimtą kraštą, svajones, nūdienos aktualijas... Žodžiu, apie tai, kas svarbu jaunam žmogui. Vaikai ir paaugliai susikaupę klausėsi jos dainuojamosios poezijos, dar kartą parodydami, kad puikiai supranta rimtus dalykus. 

Apie muziką ir save ji sako: „Muzika, kaip ir kitos meno šakos, augina sparnus ir pakelia žmogų kasdieniame gyvenime į aukštesnį lygmenį, suteikia laisvės ir skrydžio pojūtį bei padeda išsakyti tai, kas kasdienybėje, bėgančiame laike lieka užslėpta širdies kertelėje ar dar giliau. Man smagu grįžti į savo gimtinę, į miestą, kuriame ir prasidėjo mano kūrybinis kelias ir čia pasidalinti savo kūryba, kuri kaip ir aš, vis dar kažko ieško“.

Po koncerto mokiniai išsiskirstę į kabinetus, susidomėję klausinėjo mokytojų apie jaunąją atlikėją. Nustebo sužinoję, kad jiems atrodžiusi dešimtokų bendraamže - jau baigusi universiteto studijas panelė.

Kas ji? Tai mergaitė, prieš penketą metų baigusi Povilo Matulionio vidurinę (dabar pagrindinė) mokyklą, Šiaulių universiteto Menų fakultete studijavusi estrados meno specialybę. Nuo mažų dienų dalyvavo Kupiškio, kitų miestų renginiuose, festivaliuose ir konkursuose. Koncertavo ir mūsų mokykloje. Bet to dabartiniai mokinukai jau neprisimena. Aktyvi buvo ir studijuodama, ir baigusi studijas. 2011, 2012 metų Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ naktinėjimų bei kūrybinių dirbtuvių „Naktinėjimų žvaigždės“ bei „Purpurinis vakaras“ 2012 Anykščiuose dalyvė.

Muzikos mokytojos Audronės Vareikienės pakviesta, dainų autorė ir atlikėja po koncerto atsisveikino palikdama savo eilėraščių ir dainų tekstų knygą „Sielos atspindžiai“. Eilės iš šios knygos ne vieną iš mūsų šildys ilgais Advento vakarais, primindamos mielą mergaitę, kuri kelią pradėjo čia, šalia mūsų.