Šį sekmadienį su šeimyną išsiruošėme į miestą. Vienas tikrai geras ir protingas dalykas, kad sekmadienį Vilniaus mieste automobilių stovėjimas yra nemokamas. Atvykus į centrą automobilį pasistatėme pačiame centre.

Miestas praturtino ir renginiais. Tradiciškai sekmadieniais 12 valandą S.Daukanto aikštėje vyksta vėliavos pakėlimo ceremonija - tikrai gražus renginys, kaip Lietuvos kariškiai pagarbiai pakelia trispalvę. Tada 14 val. šalia Valdovų rūmų šias metais jau antrą kartą buvo teatralizuota ceremonija.

Valdovų rūmų šauklys paskelbia Žygimanto Augusto džiugią 1529- ųjų metų žinią apie Valdovų rūmų atstatymą ir jų svarba valstybei. Parodomi kokie apdarai ir ginklai buvo tuo laikotarpiu, papasakojama istoriją. galima palaikyti senovini ginklą savo rankose. Kitas pasirodymas šiais metais bus rugsėjo 1 d., 14 val. šalia Valdovų rūmų.

Kas nori aktyvesnio poilsio Gedimino prospekte, gali pasportuoti įrengtuose plotuose, galima pažaisti lauko, stalo tenisą, krepšinį, pažaisti stalo futbolą, išbandyti jėgas virvės traukime ar pašokti breiką. Visa tam suteiktos galimybės. Tik reikia noro.

Todėl linkiu surasti laiko sau ir šeimai ir pasigrožėti, sudalyvauti vykstančiuose miesto renginiuose, ir nebutinai išleidžiant pinigus.

Turite patarimų, kaip puikiai praleisti laiką? Norite rekomenduoti išskirtinę vietą, kurią reikėtų aplankyti? Rašykite el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Poilsis“