Klaipėdiečių šeima pasipiktino: neleido balsuoti

Į DELFI kreipėsi klaipėdiečių šeima, rinkimų dieną patekusi į nemalonią situaciją. Tik vienam iš dviejų sutuoktinių leista balsuoti.

„Mes iš Klaipėdos, ir važiavome balsuoti į Girulius. Aš ten buvau registruota, o vyras registruotas Klaipėdos miesto savivaldybėje. Bet važiavome kartu, kadangi Klaipėdos miesto savivaldybė tik iki 18 val. dirba. O mes po darbų važiavome, kur aš esu registruota. Aš galėjau balsuoti o vyrui buvo nesuteikta šita teisė“, - kalbėjo klaipėdietė.

Pasak jos, rinkimų komisija pareiškė kitose apygardose gyvenamąją vietą deklaravusius rinkėjus galėjusi aptarnauti tik iki 18 val.

„Pasakyta, kad jam reikėjo balsuoti iki 18 val., nors balsavimas vyksta iki 20 val. Mes pralaukėme pusę valandos, kompiuteriu norėjo išsiaiškinti – gal leis jam balsuoti. Ir buvo pranešta, kad mums šiandien ta teisė bus nesuteikta. Labai nepilietiška. (…) Mano vyras labai supykęs. Netgi kai gyvenome Amerikoje, tokių problemų nebūdavo. Užteko atvažiuoti su savo pasu – ir balsuoji“, - piktinosi pašnekovė.

Negalėjo balsuoti ir kėdainiškė

Į DELFI kreipėsi ir kėdainiškė Renata, taip ir neatidavusi savo balso už vieną iš kandidatų į prezidentus. Ji sužinojusi, kad jos vardu jau buvo balsuota.

„Esu registruota Kėdainiuose, Babėnų rinkimų apygardoje, tačiau pasinaudojau galimybe (kadangi studijuoju) balsuoti Vilniuje, artimiausioje apygardoje. Šiandien apie 18 val. keliavau balsuoti į Vilniaus Šv. Kristoforo pagr. mokyklą (164, 165, 166 apygardos), tačiau registracijoje pateikus savo originalią rinkimų kortelę, man pasakė, kad šiandien 11 val. ryto jau balsavau Kėdainiuose (deja, ten šiandien manęs nebuvo).

Mane nusiuntė pas komisijos pirmininkę - Giedrę Valbasytę, kuri pasikalbėjusi su Kėdainių Babėnų rinkiminės komisijos pirmininke pasiūlė man paskambinti tel. nr. 1855 ir pateikti nusiskundimą. Sėdėdama namuose su visomis rinkėjo kortelėmis dabar rašau Jums, savo balso taip ir neatidaviau.

Penktadienį (gegužės 9 d.) buvau labai trumpam dėl sveikatos sutrikimų grįžusi į Kėdainius. Mano močiutei yra priskirta slauga ir kaip tik tuo metu pas ją lankėsi iš rinkimų komisijos ir registravo jos balsą. Paklaususi, ar negalėčiau ir aš tokiu būdu balsuoti, gavau atsakymą, kad ne, nes esu per jauna. Tačiau mano močiutė labai nuliūdo ir garsiai pasakė, kad liksiu nebalsavusi, nes sekmadienį aš į Kėdainius negrįšiu. Norėčiau tik pridurti, kad tie du rinkiminės apylinkės atstovai gyvena netoliese ir puikiai žino visus aplinkinius gyventojus ir jų šeimas“, - pasakojo skaitytoja.

Ji dėl šio atvejo kreipėsi į VRK.

Balsuoti sako negalėjusi ir kita DELFI skaitytoja Raminta. Taip nutiko todėl, kad kitoje rinkimų apylinkėje, nei registruota, norėjusi balsuoti moteris 20 min. nesulaukė, kol bus patvirtinta ši galimybė.

„Aš taip pat noriu pasisakyti, jog negalėjau šiandien balsuoti. Su draugu esame registruoti Pasvalyje, tačiau nusprendėm savo pilietišką valią išreikšti ir nuėjome balsuoti į Kalvelių k., Kalvelių sen. Vilniaus rajono rinkiminę apylinkę. Paaiškinome situaciją, paėmė mūsų duomenis, nusiuntė užklausai, ar nesame balsavę, tačiau atsakymo nesulaukėme kokias 20 min. Galiausiai trūko kantrybė ir išėjome, nes aš jau vėlavau prie traukinio“, - piktinosi DELFI skaitytoja Raminta.

Ji pridūrė, kad jos motina, gyvenanti Dūkšto m. Ignalinos r. negalėjo negavo biuletenio.

Apie kitus skaitytojų užfiksuotus galimus pažeidimus rinkimų metu skaitykite čia.

Rinkimų metu pastebėjote pažeidimų, pamatėte neteisėtą agitaciją, ar pan.?

Fiksuokite tai ir siųskite el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pažeidimas“! Nufilmavote pažeidimą? Kelkite vaizdo įrašą čia.

Siųsdami vaizdelius būtinai nurodykite balsavimo apygardą ir apylinkę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)