Grįždamas prie temos, noriu pristatyti vieną šios muzikos atlikėją, kurio muziką man pasiūlė draugai. Reformatas – savo žodžiais aš jį galiu apibūdinti, kaip daug išgyvenusį, daug patyrusį, šalto ir karšto praėjusį žmogų, kuris iki šiol dar nepasidavė kritikams ir kuria tai, ką sugeba geriausiai – liūdno skambesio, jausmingais žodžiais muziką!

Dar prieš keletą mėnesių galvojau, kad šis žmogus kaip ir kiti atlikėjai, bent jau didžioji daugumą jų, yra „pasikėlęs“ ir vaikštantis aukštai iškelta galva – klydau! Visai nesenai, ieškodamas kur parsisiųsti jo dainas, parašiau jam ir labai greitai sulaukiau atsakymo. Pabandęs jį užkalbinti, pastarasis leidosi į kalbas, lyg būtų eilinis žmogus, save jis tokiu ir laiko...Šis žmogus turi begales patarimų, daug atsakymų įvairiose situacijose, gerbiu jį už tai, ką jis daro ir už tai, koks jis yra! Kad galėčiau supažindinti jį su jumis, aš paprašiau jo atsakyti į keletą klausimų ir šis mielai sutiko.

- Pristatyk save žmonėms, kurie skaitys šį straipsnį.

- Realiame gyvenime esu Evaldas, tačiau kas antras baigia pamiršti tai ir lieku „Reformatas“, man yra 18 metų.

- Trumpai papasakok, kuo užsiimi ir kaip viskas prasidėjo?

- Kuo aš užsiimu...Rašau tektus, dėlioju mintis, įvairias eilutes, kurias vėliau sujungiu su muzika. Paprastai tariant esu MC – reperis. Nuo ko viskas prasidėjo pamenu dar kaip šiandieną, kai prieš 8 metus pradėjau klausytis repo muzikos ir įklimpau į šitą „liūną“. Žinai, vaikas buvau dar, todėl ir dėliojamos eilutės buvo vaikiškos, jų net nepamenu, tačiau tuo metu dar nebuvo minties tapti MC. Ši mintis ilgai dar neaplankė mano gyvenimo, kai 2010 metų pradžioje ta mintis pasibeldė į mano duris. Nusprendžiau sudalyvauti „online mc battle“, kur sekėsi nekaip, tačiau nusprendžiau mėginti, daryti, nepasiduoti ir tobulėti, ką darau ir dabar!

- Tavo muzika yra liūdna, joje daug skausmo, tačiau ir meilės. Kas tai lemia?

- Taip, mano muzika neverčia šypsotis, jose yra daugybė skausmo, daug išgyvenimų, tačiau ne visos dainos yra palietusios mano gyvenimą. Žinoma, kuriu iš širdies, tačiau vienos dainos yra parašytos iš to, ką aš matau aplinkui, draugų gyvenime, pažįstamų žmonių šeimose ar savo šeimoje. Bet paskutiniu metu, stengiuosi į muziką įdėti ir pozityvo.

- Tavo mūza?

- Mano mūza tai mano mergaitė ir gyvenimas.

- Kada buvo tavo pirmasis pasirodymas scenoje, ar pameni jį?

- Taip, puikiai pamenu pirmąjį pasirodymą, kuris įvyko 2010 metų kovo 11-ają, Kretingoje. Buvo labai gerai, kaip pirmajam kartui, čia susipažinau su šauniais žmonėmis, kurie man nepagailėjo patarimų ir pasidalijo savo patirtimi.

- Kaip gimsta tavo kūriniai? Kur rašai? Kur viską įrašai?

- Įvairiai. Būna, kai vieną „gabalą“ rašau kelis mėnesiu ar savaites, o būna, kai daina tiesiog išsilieja iš manęs per keletą valandų. Eilutes neretai užsirašau telefone, kompiuterio „Notepad“, užrašų knygutėje ar paprastame sąsiuvinyje. Pradžioje, įrašus dariau namie, dabar įrašinėju pas draugą namie.

- Ar turi atlikėją į kurį bandai lygiuotis, kas tave įkvepia ir panašiai?

- Nebandau lygiuotis į nieką, bandau rasti būtent save, savo amplua. Esu paprastas žmogus, gyvenantis paprastą gyvenimą, dalijuosi savo nuoširdumu su kitais. Mane įkvepia tikrai ne kiti atlikėjai, tai žmonės. Mano artimieji, draugai ar pažįstami.

- Ar klausai kitokių muzikos stilių? Kokie jie? O gal jų nepripažįsti?

- Klausau visiškai visokio stiliaus muziką, neskirstau jų. Visi stiliai turi savo klausytojus, negalima jų nuvertinti.

- Kokie yra tavo ateities planai? Gal albumas, o gal naujos dainos?

- Per pastaruosius kelis mėnesius išleidau tiek dainų, jog būtų išėjęs iš jų ir albumas, tačiau taip nebuvo, dainas išdalinau pavieniui. Albumas per garsiai skamba, bet planuose šiuo metu turiu „mixteip'ą“ – internetinį, laisvai gaunamą, nemokamą naujų, negirdėtų dainų rinkinį.

- Ką norėtum pasakyti savo klausytojams? Draugams?

- Savo klausytojams noriu pasakyti didelį, didelį ačiū! Ypač tiems, kurie mane klauso nuo pat mano pradžios. Taipogi, esu dėkingas savo draugams, kurie mane palaikė, kai man reikėjo to ir palaiko dabar. Bet pats didžiausias ir nuoširdžiausias ačiū skirtas mano mylimąjai ir giminėms!

- Kur tave galima rasti?

- Namie? Nesakysiu (juokias). Mane rasite „Facebook“, „Youtube“, asmeninėje svetainėje.

- Palinkėjimas visiems?

- Ką aš noriu palinkėti: visiems būti savimi, pamesti kaukes ir neatstumti žmonių, kurie jums linki tik gero! Saugokit tai kas brangu! Siekite savo tikslų, viena meilė – viena muzika. Peace.

Štai koks paprastas žmogus yra Reformatas (Evaldas), mano nuomonė apie jį ir jo muziką tik gera, dabar tik jums lieka vertinti jo kūrybą ir jį patį.