Ar apskritai Lietuvoje yra sąžiningų ir tautai atsidavusių politikų? Ar įmanoma būnant politikoje išlikti švariu, sąžiningu, tautai tarnaujančiu politiku?

Tai norėjo išsiaiškinti Antanas Guoga. Tiesa, gan tiesmukiškai, bet iš principo teisingai – gal iš tikro ponai politikai išdrįskite eiti pasitikrinti poligrafu… Ar bus nors vienas drąsus? Nors žinoma A. Guogos siūlymas ekcentriškas, bet manyčiau, kad dauguma Lietuvos gyventojų jam pritartų, nes nusibodo kas savaitę, o kartais vos ne kas dieną matyti ir girdėti vieno ar kito politiko paklydimus.

Tai kas dabar darosi visose TV, internete ir šiaip visuose Lietuvos politikos pakampiuose – baisu, nes, matyt, net kaimo bobutėms pagaliau kils klausimas: kur mes gyvename? Kas mus valdo?

Visai neseniai, ponas E. Masiulis, komentuodamas Liberalų bičiulio M. A. Haroldo norą „iš*** Lietuvą“, pasiūlė jį bausti, parodant geltoną kortelę. Tuo metu, jis, matyt, ir nepagalvojo, kad net metams nepraėjus nuo iki šiol Vilniaus miesto Tarybos nariu esančio brito, savo balsavimu visada remiančio liberalus, noro iš*** Lietuvą, pats sulauks kortelės, bet jau nebe geltonos, o raudonos.

Galima skųstis, galima bandyti išsisukti, galima kaltinti teisėjus ir šiaip visus, bet nieko nepadarysi – išeiti iš žaidimų aikštelės pakelta galva greičiausiai nepavyks.

A. Guoga pasiūlė kiek neįprastą iki šiol sprendimą – neteisinti ir glostyti galimai stipriai paklydusi partijos vedlį, o teisintis tuo, kad ne visi šioje partijoje galimi kyšininkai. Jis aiškiai pasakė: prisipažinkite visi, kurie yra tai darę arba besiruošiantys daryti. Štai čia ir paslydo žmogus, norėdamas tiesos – matyt, ne visi partijoje yra „neimantys“.

Žinoma, A. Guoga yra augęs kitoje gyvenimo terpėje, bendravęs su daug švaresniais žmonėmis galvojo, kad šitoje ašarų pakalnėje galima gyventi kitaip. Deja. Vargu ar atsiras politikas, politologas, žurnalistas, kuris tai įvertins teigiamai. Mūsų visuomenė yra gerokai stipriau papuvusi, nei mes galvojame.

Jau vien tokios antraštės „kyšininką keis lošikas“ daug ką pasako. Nenorime gyventi sąžiningai. Nenorime.

Todėl visiškai teisingai pasielgė A. Guoga, pasitraukdamas iš tos balos, į kurią partija įstūmė galimai neatsakingas žaidėjas, vertas tik raudonos kortelės.

Tegu visai Lietuvai paaiškina ir įrodo E. Gentvilas, kanditatas į partijos vedlius R. Šimašius ir kiti sisteminiai partijos senbuviai, tikinantys, kad jie yra švarūs, sąžiningi ir niekuomet nėra ėme kyšių ar „dovanų“. Kaip jie tai įrodys? Ir kaip greitai įrodys, nes rinkimai čia pat.

Gerbiami Lietuvos rinkėjai, suprantu, kad klausimas už ką balsuoti, ką rinkti į „valdžią“ pasidarė toks sunkus, kad turime rimtai galvoti už ką balsuoti, kam dar kartą suteikti šansą įrodyti, kad Lietuvoje dar yra SĄŽINĖS.

Esu paprastas Lietuvos pilietis, senokai „gyvenantis iš pensijos“, neturintis jokių užmačių ir labai norintis paskutinius savo gyvenimo metus pamatyti Lietuvą be „Vijūnėlės“, be Druskininko caro, be paksiaus, be darbiečių ir tvarkiečių, su jaunais konservatoriais, bei atsijauninusiais socdemais ir be abejonės savo sąžiningumą įrodžiusiais liberalais.

SĖKMĖS BESIŠVARINANTIEMS POLITIKAMS IR DIDŽIAUSIOS SĖKMĖS LIETUVOS RINKĖJAMS!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!