Papusryčiavusi ir dar kartą atidžiai patikrinusi daiktus, lydima pakilios nuotaikos bei savo geriausios draugės Simonos, išvykau į stovyklą. Nuvykus į stovyklavietę lijo lietus, tačiau entuziazmo ir geros nuotaikos nepraradome, nes susipažinome su kitais pirmakursiais, kurie kaip ir mes, čia lankosi pirmą kartą. Keletui iš naujųjų draugių pasiūliau gyventi vienoje palapinėje. Mes bendromis pastangomis ir padėdami atlydėjusių tėvelių pasistatėme palapinę. Vėliau prie jaunųjų geografų prisijungė ir vadovai.

Kartu su jais sušokome Laurenciją (šokis, kuriuo yra paskelbiama jaunųjų geografų stovyklos pradžia ir pabaiga). Likusi dienos dalis buvo skirta susipažinimui su likusiais stovyklos dalyviais, darbų pasiskirstymui, stovyklos įkūrimui ir pašnekesiams prie bendro laužo.

Antroji stovyklos diena prasidėjo teoriniais ir praktiniais užsiėmimais. Pirmojo užsiėmimo metu mokėmės naudotis kompasu, orientuotis vietovėje, braižyti topografinius brėžinius ir skaityti žemėlapį. Vėliau pirmakursiai varžėsi žemėlapio kopijavimo rungtyje. Kitas užsiėmimas buvo susijęs su botanika. Mokėmės atpažinti įvairius miško ir pievos augalus, žinoti jų praktinę paskirtį. Grįžus iš šio užsiėmimo mūsų laukė įskaita iš to, ką mokėmės per botanikos užsiėmimą. Vakare mūsų laukė orientacinės varžybos poromis. Nors ne visi rado visus aštuonis punktus, tačiau visi sugrįžome iš miško gyvi ir sveiki, o tai, manau, yra pagirtina.

Visa trečiadienio diena buvo paskirta mokytis turizmo technikos pagrindus. Per šiuos užsiėmimus mes sužinojome: kaip reikia naudotis alpinizmo įranga, kaip užsirišti tiesųjį, piemens, aštuoniukės bei kontrolinį mazgus, kaip saugiai pakilti į kalną ir leistis nuo jo, išmokome pereiti oro perkėlą, nešti sužeistąjį ir nuleisti buomą per tekančią upę. Vakare visų pirmokų laukę krikštynos, kuriose netrūko nei purvo, nei maudynių ežere po visų didvyriškai įveiktų rungčių.

Ketvirtadienio rytą pradėjome kasdami šurfus miške ir tirdami miško dirvožemį. Po to tęsėme užsiėmimus tirdami ežero kranto augaliją. Vakare visi stovyklautojai buvo suskirstyti į mišrias komandas ir varžėsi turizmo technikos varžybose. Po šių varžybų visos komandos buvo apdovanotos saldžiais prizais.

Penktadienį keliaudami į etnokosmologijos muziejų sukorėme mažiausiai 20 kilometrų, tačiau grįžę visi buvo savimi patenkinti, nes įveikėme kelionės tikslą. Etnokosmologijos muziejuje sužinojome daugybę naujų ir dar nežinomų dalykų apie kosmosą, taip pat žiūrėjome filmą, kuriame buvo rodomos nuotraukos, darytos Hablo teleskopu iš kosmoso. Šiek tiek numigę, pailsėję ir užkandę susiskirstėme poromis ir išsiruošėme į naktinį žygį. Šio žygio metu mes visi patyrėme daug neišdildomų įspūdžių, kurių nepamiršime dar labai ilgai.

Grįžę iš naktinio žygio pasidalinome įspūdžiais prie laužo ir sulindome į palapines dar šiek tiek pailsėti. Ryte pradėjome pakuotis savo daiktus ir atsisveikinti su naujais draugais bei vadovais. Atsisveikinant gelbėjo tik vienintelė mintis, kad mes ir vėl visi susitiksime per rudens sesiją.

Visi jaunieji geografai dėkoja vadovams Genovaitei Kynei, Virginijui Gerulaičiui, Sabinai Pranculienei, Daliui Pranculiui, Linoretai Vasilevičienei, Rasai Rutkauskienei ir jų pagalbininkams, studentams, kurie prisidėjo organizuojant šią stovyklą.