Juk šventė! Juk turi mus visur pasitikti džiugi apsisprendimo, patriotizmo dvasia. Beje, tai ir mokykla mus pakeisiančiai kartai – mūsų vaikams. Bet kokias skirtingas nuotaikas mums sukuria tas rinkimines apylinkes aptarnaujantys žmonės!

Taip jau atsitiko, kad pirmiausiai apsilankiau Lazdijų r. (Nr.24) Bugiedos rinkiminėje apylinkėje (Nr.3). Tai nuostabūs dzūkai, džiugūs ir šventiškai susikaupę. Jauti, kad tavęs čia laukia: rinkėjo kortelės išnešiotos laiku, būstinės prieigos padabintos Lietuvos trispalvėmis, puikiai pateikta informacija. Natūralu, kad pirmieji rinkėjai atvyko apie 8-tą ryto. Aplink - šypsenos, momento svarbos ir kiekvieno balso vertės supratimas. Tiesiog čia malonu spręsti savo Valstybės likimą.

Deja, apie 14-tą valandą pats balsavau Kauno savivaldybės (Nr.15) Studentų apylinkėje (Nr. 94). Pati apylinkės būstinė pasislėpusi kažkokio daugiabučio pusrūsyje: nei LR vėliavos, nei muzikos. Ant daugiabučio išorinių sienų kur ne kur kaba ranka rašyti popierėliai su tekstu „94 RA“ ir rodyklėle (žodžiu, susirask pats).

Koridoriuose kažkodėl maltiečių ordino simboliai (beje, aš ne prieš šį ordiną!), betvarkė (...), rinkėjų eilė prie sekretorės, komisijos pirmininkas, atrodo, nelabai ir suinteresuotas, kad rinkėjai, atėję ir su savo atžalomis, įsimintų tokį įvykį - „aš su savo tėvais rinkau savo Respublikos Prezidentą“. Matyt, menkai galvojo apie tai ir daugiabučio savininkai (ko gero, KTU?).

Maloniai senutei, pasiklausiusiai, kodėl nematyti net vėliavos, kitų rinkėjų buvo patarta atsinešti pačiai. „Jei reikės“, - atsinešime, nes dar bus rinkimai į Europarlamentą, bet visgi visada gerbkime rinkėją, nes jis VISADA TEISUS (nors ir ne pirkėjas).

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!