Savo laiške Audrius poilsiautojus pasveikino atvykus į „laukinę Nidą“. Pasak jo, šiame kurorte neužtikrinamos sąlygos geram ir saugiam poilsiui. Tačiau Neringos meras teigia, kad jo savivaldybės paplūdimiai aukštos klasės, o prioritetai – pažeidžiami žmonės.

Nidoje gera atostogauti ne visiems

Audrius Nidoje su šeima poilsiauja jau ne vienerius metus, tačiau per paskutiniuosius keletą metų jam kelia nerimą gyventojų saugumas. Jis teigia, kad dėl netinkamo šaligatvių sukonstravimo neužtikrintas gyventojų mobilumas.

„Dėl netinkamų užvažiavimų, motinos vežimėlius su mažyliais stumia gatve, nes keliose vietose šaligatviai pereina į laiptus. Nidoje nėra nė vieno dviračių tako, kuris padėtų saugiai nusigauti nuo miesto centro iki jūros, todėl dviratininkai iki ten važiuoja siaura ir nesaugia važiuojamąja gatvės dalimi arba pėsčiųjų takais. Ne gana to, šiaip ne taip nusigavę iki jūros, poilsiautojai vežimėlius tempia laiptais kaip kokius bulvių maišus, nes tik centrinis paplūdimys turi privažiavimą prie smėlio“, – apie kurorto problemas savo laiške DELFI portalui dėstė Audrius.

Poilsiautojas problemų įžvelgė ir paplūdimiuose. Jo nuomone, nudistų ir moterų pliažai neįrengti bei apleisti, juose nebeliko šiukšliadėžių.
Dėl visų išvardintų problemų Audrius parašė skundą ir apie jas kalbėjo su Neringos meru Antanu Vinkumi, tačiau teigiamų rezultatų nemato iki šiol.

Neringos merui paplūdimiai atrodo tvarkingi

Išgirdęs apie kaltinimus blogomis Nidos poilsio sąlygomis, Neringos meras kategoriškai viską paneigė. Jis išreiškė požiūrį, jog gerbia kiekvieną nuomonę, tačiau kurortas tvarkomas kiekvieną dieną.

„Su šiuo pareiškimu visiškai nesutinku. Visose pliažų vietose yra šiukšliadėžės, paplūdimiai reguliariai valomi rytais ir vakarais, turime stiprias gelbėjimo tarnybas“, – apie Nidos poilsiavietės priežiūrą pasakojo A. Vinkus.

Neringos meras teigė, kad už gerai tvarkomus pliažus ir aukštus kurorto standartus jiems suteikta mėlynoji vėliava, o poilsiautojo ant kranto pamatyta šiukšlė – atsitiktinis įvykis.

„Mums šiemet buvo suteikta mėlynoji vėliava. Didžioji dalis mūsų lankytojų yra labai kultūringi žmonės, bet pasitaiko ir tokių, kurie geria limonadą ar alų iš butelio arba valgo kokią saldainių dėžutę ir neišmeta šiukšlės“.

Skundų dėl Nidos paplūdimių tvarkos nesuprato ir „Neringos komunalininko“, įmonės, kuri atsakinga už pliažų tvarkymą, direktorė Danguolė Seselskytė.

„Pliažus valome su mašina, kuri išsijoja smėlį kartą per mėnesį, žmonės juos valo kiekvieną dieną, šiukšliadėžes tuštinamos nuolat“, - sakė ji.

D. Seselskytė tikino, kad pliažuose tikrai galima pamatyti visus ženklus, šiukšliadėžes bei rūkymo vietas.

Tvarkymo darbams lėšų yra

A. Vinkus pasidžiaugė, kad šiemet gavo lėšų miesto infrastruktūrai gerinti.

„Žmonių su negalia mobilumo užtikrinimas – ilgametė problema, bet anksčiau nebuvo galimybių jo sudaryti. (...) Šiemet šiai problemai spręsti pavyko rasti pinigų. Mes sugebėjome susitarti su Lietuvos ūkio banku. Jis mums davė keturiasdešimt tūkstančių, kuriuos skyrėme žmonių su negalia mobilumui užtikrinti“, – apie gerinamas miestiečių sąlygas pasakojo Neringos meras.

Neringos savivaldybės architektas Vytautas Valančius teigė, kad už gautus pinigus mieste bus įrenginėjami porankiai. Jis pasakojo, kad mieste daug vietų, kuriose galima išvysti laiptus be turėklų, o tai apsunkina judėjimą senyvo amžiaus žmonėms bei neįgaliesiems.

„Yra trys pagrindinės vietos, kuriose įrengsime porankius. Pirmoji – Taikos gatvėje. Ši vieta atrinkta, kad senyvo amžiaus žmonės galėtų pakliūti į bažnyčią. Antroji – prie laiptų į etnografines kapines. Trečioji – prie muziejaus“, – apie būsimos darbus pasakojo architektas.

V. Valančius teigė, kad nors visi darbai vykdomi ne taip sparčiai, kaip tikėtasi, tačiau rugpjūtį turėtų būti matomi rezultatai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)