Iš pradžių kai kurios kainos atrodė tiesiog neįtikėtinai mažos, tačiau priėjus prie kasų paaiškėjo, kad viskas taip ir yra. Palyginus kainas Lietuvoje ir Lenkijoje, kainų skirtumą jau galima matuoti ne tik procentais, tačiau ir kartais.

Akį ypatingai rėžė gaiviųjų gėrimų kainos, pavyzdžiui, 2 l limonado butelio kaina „Tesco“ prekybos centre buvo tik 0,61 euro ir jokių depozito mokesčių. Taip pat neįtikėtinos alkoholinių gėrimų kainos. Kol Lietuvos politikai kovoja su alkoholiu, didina akcizus, savo akimis mačiau kaip tautiečiai iš parduotuvės vežasi pilnus vežimėlius alaus, sidro bei pakuotėmis krauna į savo automobilius (...).

Pridedu pagrindinių pirkinių palyginimą Lenkijoje ir Lietuvoje. Kelionė iš Kauno kainavo apie 12 eurų, išvykome sekmadienio rytą (~ 8 val.), o pietavome jau namuose.

Kainų palyginimas:

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Esate vykę apsipirkti į Lenkiją? Pasidalykite savo patirtimi! Ar pastebėjote kainų skirtumus, ką pirkote, ar pavyko sutaupyti? O gal atvirkščiai – išleidote daugiau, nei tikėjotės? Jūsų minčių lauksime el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Lenkija“.