Avarija Vilniaus ir Basanavičiaus gatvių sankryžoje įvyko lietingą pirmadienio vakarą. Automobiliu „Audi A3“ važiavęs nuo Šiaulių pusės, vairuotojas sankryžoje nesuvaldė automobilio ir trenkėsi į gatvės atitvarus. Juos pralaužęs automobilis sustojo per keletą metrų nuo automobilų stovėjimo aikštelės. Nedaug trūko, kad avarijos kaltininkas būtų nuvertęs reklaminį stendą ar įvažiavęs į „PayPost“ skyrių, buvusį „Snoriuką“.

Visa laimė, kad tuo metu kai per sankryžą skriejo nevaldomas „Audi“, gatve nėjo ar greta perėjos nestovėjo pėstieji. Automobilis atitvarus išvertė beveik ties pėsčiųjų perėja, tad blogiausias scenarijus galėjo baigtis mirtimis.

Įvykio liudininku tapo taksi vairuotojas, kuris laukdamas šviesoforo signalo, leidžiančio sukti į kairę, matė, kaip įvyko incidentas. „Stovėjau prie sankryžos, laukiau žalio, lijo lietus. Veidrodėlyje pamačiau, kad kažkas labai greitai atvažiuoja. Žiūriu, kad pro šona jau lekia „Audi“. Dar spėjau pagalvoti, kaip jie spės pasukti į kairę tokiu greičiu. O tada smūgis į bortus. Tokiems vairuotojams teises reikia atimti. O jeigu ten būtų stovėję pėstieji?“ - piktinosi taksi vairuotojas.

Tuo metu prie „Audi“ besibūriavusi kompanija tvirtino, kad automobiliui sprogo padanga, todėl jis tapo nevaldomas. Įvykio vietoje dirbę policijos pareigūnai sakė, kad vairuotojas buvo blaivus. Medikų pagalbos neprireikė. Nuo sužeidimų vaikinus apsaugojo saugos diržai ir oro pagalvės.

Avarija stipriai apgadino „Audi“ automobilį: per pramuštą karterį išsiliejo tepalai, buvo gerokai pažeista važiuoklė. Iš įvykio vietos transporto priemonė išgabenta tik pasitelkus techninės pagalbos automobilį.