Ir štai šios kasos mandagiems ir bent truputį išsilavinimo turintiems žmonėms tarsi praneša, kad yra skirtos tik mamytėms su vaikais ir nėščiosioms. Bent jau aš ne kartą pastebėjau, kad neretai dažniausiai to nepamatantys ar šiaip dvasios „ubagai“ yra tie, kurie dėvi kostiumus, sėdi atsakingose pareigose arba alkoholį perkantys individai.

Vieną dieną aš stovėjau kasoje, kuri skirta apsipirkti tiems, kurie nepatenka į tą žmonių grupę, apie kurią aš šnekėjau. O šalimais toje kasoje atsistojo kostiumuotas, panašu, kad pakankamai pinigais aptekęs ir iš elgesio arogantiškas vyras su žmona. Jie turėjo pilną vežimėlį prekių, kurių pusė, mano manymu, buvo nereikalingi dalykai: gėrimai ir panašiai. O už jų atsistojo jauna nėščia mergina su krepšeliu, kuriame buvo tik kelios prekės, daugiausia susijusios su jos padėtimi ir sveikata.

Jei kažkam teko būti šalia tokio žmogaus, tai žinote, kad jam kiekviena minutė stovint yra kankinantis dalykas. Todėl tokios kasos ir yra padarytos. Ir štai ši mergina pakankamai mandagiai paprašė, kad šie žmonės ją užleistų, juolab, kad ji turėjo tik keletą smulkių prekių. O tada jau prasidėjo... Tokių žodžių ir savo padėties bei arogancijos demonstravimo dar neteko matyti.

Keisčiausia, kad bjauriausiai elgėsi moteris. Ji vargšę jauną merginą išvadino tokiais žodžiais, kad net gėda sakyti. O jos dar negimęs vaikas jau buvo išvadintas pačiais bjauriausiais žodžiais. Žinoma, nei vienas ten buvęs žmogus nemėgino jos ginti – aš taip pat, bet tai buvo beprasmis reikalas.

Visa tai baigėsi tuo, kad mergina, viską palikusi, pilnomis akimis ašarų išbėgo lauk. Sunku patikėti, kad tokie, atrodo, išsilavinę žmonės nelabai supranta, kad ši mergina yra tam tikroje padėtyje. O apie visokius „marozus“ ir šiaip besmegenius aš jau nebešneku. Kam laukti ilgoje eilėje, jei galima įlįsti į tą kasą ir nusipirkti taip reikalingo gėralo? Atvirai pasakius, jau pradedu nusivilti žmonėmis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!