Skaitytojas pasakojo, jog viešuoju transportu naudojasi nuolat – tam jis ir įsigijo „Vilniečio kortelę“, kurią kiekvieną mėnesį pasipildo šimtu litų. Taip jis pasielgė ir gruodžio mėnesį – priešpaskutinę mėnesio dieną už naudojimąsi viešuoju transportu ateinantį mėnesį jis susimokėjo spaudos kioske. Savaitgalio rytą įlipęs į autobusą vyriškis aktyvavo bilietą, su kuriuo autobusais bei troleibusais važinėjo dar porą savaičių.

Vis tik, sausio viduryje keleivių kontrolei ryte įlipus į autobusą, kuriuo į darbą važiavo vyriškis, kontrolieriai vyriškį išlaipino. „Manęs paprašė parodyti dokumentą, jį paėmė ir liepė eiti su jais. Net nesupratau, kodėl turiu išlipti iš autobuso – buvo pasakyta, kad viską paaiškins viršininkas“, - pasakojo jis. Nuėjęs į autobusiuką, keleivis sužinojo, ką padarė ne taip – jo kortelė buvo neaktyvuota. „Pasirodo, ją aktyvavau tą dieną, kai ankstesnis mokėjimas dar galiojo – dėl to geras dvi savaites važinėjau ramiai, nes maniau, kad viską padariau gerai ir sąžiningai“, - teigė jis.

Jis sakė dabar pastebintis, kad apie tokią tvarką informuojama autobusuose, tačiau anksčiau tokios informacijos sakė negirdėjęs. „Galbūt ir pats per mažai domėjausi, tačiau man pasirodė, kad pagrindinis kontrolierių motyvas – gauti pinigų“, - piktinosi jis. Skaitytojas teigė, kad kontrolieriai jam ne tik sugadino nuotaiką, bet ir privertė pavėluoti į darbą. Jis turėjo sumokėti ir 30 litų baudą. Tiesa, skaitytojas neprarado anksčiau sumokėtų 100 litų – jam tereikėjo aktyvuoti kortelę ir jis vėl galėjo naudotis mėnesiu bilietu.

Pasak SĮ „Susisiekimo paslaugos“ vadovo Ginto Bliuvo keleiviams, važiuojantiems viešuoju transportu neteisėtai, išrašoma bauda. „Atskira statistika, kokius argumentus pateikė pažeidėjas, dėl ko viešuoju transportu važiavo be galiojančio bilieto, nėra vedama“, - sakė jis.

G. Bliuvo teigimu, nėra planuojama keisti sistemos taip, kad keleiviai galėtų kortelę aktyvuoti dar galiojant senajam mokėjimui. „Kol kas tai nėra numatyta, tačiau ši galimybė yra svarstoma. Ateityje galimi sistemos pakeitimai, įvertinus visas technines galimybes ir jų poreikį“, - kalbėjo jis.

„Susisiekimo paslaugų“ vadovo teigimu, nuolaidos aukščiau aprašytą pažeidimą padariusiems keleiviams nėra taikomos, o visos už baudas surinktos lėšos, patenka ne į savivaldybės, o į valstybės biudžetą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)