„Nelegali prekyba žuvimi Palangos paplūdimyje klesti. Į policiją poilsiautojai kreipėsi kelis kartus, tačiau ši į minėtus pranešimus nesureagavo“, - piktinosi DELFI skaitytoja Julija.

Moteris stebėjosi, kodėl prekybą rūkyta žuvimi iš motorinės valties vykdantys du tie patys asmenys, su tomis pačiomis valtimis toje pačioje vietoje yra nebaudžiami.

DELFI kreipėsi į Palangos miesto komisariatą, Viešosios policijos skyriaus viršininką Gintautą Pocevičių, kuris patikino, kad apie situaciją žinoma, o prekybininkai – baudžiami.

„Policija reaguoja tiek, kiek gali reaguoti, asmenys yra nustatomi, patraukiam administracinėn atsakomybėn, žuvis yra išimama, perduodama sunaikinimui, viskas yra daroma“, - skaitytojos abejones apie neveiklumą neigė pašnekovas.

G. Pocevičius nurodė, kad ne kiekvieną dieną, tačiau per savaitę po keletą kartų pareigūnai minėtą nelegalią prekybą rūkyta žuvimi iš motorinės valties nustato ir prekybininkus baudžia. „Tik tiek, kad asmenys ir toliau tęsia savo veiklą“, - sakė pareigūnas.

Jo teigimu, valtis atplaukia ir žmonės patys eina pirkti. „Nežinau, kaip jie nesaugo savo sveikatos, pasitiki ir perka. Paklausa yra, todėl yra ir pasiūla, bet prekiautojai moka baudas, patiria nuostolius žuvis yra atimama“, - kalbėjo pareigūnas, minėjęs, jog žuvis prekiaujant nelaikoma šaldytuve, ant jos galimai taškosi jūros vanduo.

Tiesa, paaiškėjo, kad bauda, skiriama prekybininkams, siekia vos 20 - 100 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (307)