Šių metų paskutinę rudens dieną su asociacijos „Vienu įkvėpimu“ nariais, nusprendėme pasidairyti po Balsio ežero dugną ir jį „išvaduoti“ nuo dalies šiukšlių. Apsirengėme nardymui skirtus kostiumus ir pasinėrėme į geliantį 4 laipsnių pagal Celsijų Žaliųjų ežerų vandenį. Ežero dugnas, poilsiavietės rekreacinėje zonoje, tiesiog nukloti įvairių gėrimų tara. Įdomiausia tai, jog didžioji dalis plastikinės taros buvo su vandeniu ir užsuktais kamšteliais. Tarp radinių pasitaikė plaukimo akiniai, peilis, žiedas, net butelis neatidaryto alaus.

Beveik per valandą surinkome tris šiukšlių maišus, bet dugne esantis sąvartynas vis dar egzistuoja, ir kiekvienais metais jis tik didės. Panaši situacija ir kituose vandens telkiniuose.

Būdami neabejingi Lietuvos grožiui, asociacijos „Vienu įkvėpimu“ bei kitų povandeninės žūklės klubų nariai, jau ne vieną kartą tai įrodė ne kalbomis, bet konkrečiais darbais, gausiomis pajėgomis valydami įvairius Lietuvos vandens telkinius. Todėl kviečiame būti neabejingais ir šeštadienį (2013 gruodžio 7 d.) 11 val. prisijungti prie Trakuose esančio Galvės ežero valymo akcijos.

Pakėlę šiukšlę suprasime, kad graži, švari ir tvarkinga aplinka turi būti mūsų visų tikslas, bei pavyzdys aplinką teršiantiems. Sutvarkę poilsiavietę galėsime poilsiauti jaukesnėje gamtoje, o tada ir pakrančių savininkai į mus kitaip žiūrės – paliks atvirus vartus, nebijodami ir net žinodami, kad jų teritorija taps švaresne!